Ulkomaat

Löytö JFK-papereista: CIA tutki väitettä, jonka mukaan Hitler asui natsiyhteisössä Kolumbian pikkukaupungissa

Julkaistu:

J.F. Kennedyn murhatutkimuksista viime viikolla julkistettujen aiemmin salattujen dokumenttien yhteydestä tehtiin myös hämmentävä löytö.
CIA oli arkistoinut tiedustelumuistion, jonka mukaan Adolf Hitlerin väitettiin selvinneen toisesta maailmansodasta elävänä ja asuneen Kolumbiassa 1954.

CIA:lle tiedon oli välittänyt heidän lähteensä, koodinimeltä Chimelody-3. Lähteen mukaan entinen SS-mies Phillip Citroen olisi ollut säännöllisesti yhteydessä Hitleriin, joka oleili Tunjan kaupungissa Kolumbiassa.

Citroenin mukaan kaupungissa oli saksalainen natsiyhteisö, joka yhä puhutteli Hitleriä ”Führeriksi” ja teki natsitervehdyksiä.

Lisäksi CIA:n muistiosta löytyi rakeinen mustavalkokuva, jossa väitetään Citroenin istuvan Hitleriä muistuttavan henkilön vieressä. Viiksimiehen nimeksi on kirjoitettu ”Adolf Schrittelmayor”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Citroenin mukaan Hitlerin oli siirtynyt Kolumbiasta Argentiinaan tammikuussa 1955.

CIA oli heti alkuun varsin skeptinen väitteistä Hitlerin paosta Etelä-Amerikkaan.

– Chimelody-3 tai tiedustelupisteemme eivät pysty tarkemmin vahvistamaan tietoa, joten se on välitetty eteenpäin mahdollisia lisäselvityksiä varten, lukee lokakuulle 1955 päivätyssä muistiossa, kertoo Newsweek.

Yleisen historiantutkimuksen mukaan katsotaan Hitlerin tehneen itsemurhan bunkkerissaan Berliinissä huhtikuun lopulla 1945.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt