Ulkomaat

Katalonian erotettu johtaja julkaisi kuvan hallinto­paikalta – palasiko hän pidätyksen uhalla töihin?

Julkaistu:

Katalonian aluehallinnon johtajaa Carles Puigdemontia uhkaa pidätys, jos hän ilmestyy töihin.
Katalonian irtisanottu aluehallinnon johtaja Carles Puigdemont näyttää uhmaavan Espanjan keskushallintoa – ainakin symbolisesti.

Puigdemont julkaisi maanantaina Instagram-tilillään aluehallinnon päämajan ikkunasta otetun kuvan varustettuna hymiöllä ja tekstillä ”Bon dia”, (suom. Hyvää huomenta).

Bon dia 😊

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) onEpäselvää kuitenkin on, milloin kuva on otettu. Hallintorakennuksen ulkopuolella olevien toimittajien mukaan Puigdemontin ei ole nähty saapuvan rakennukseen, mutta toisenlaisiakin väitteitä esiintyi.

– Paikalla oleva Katalonian itsenäisyyden kannattaja sanoi IS:lle, että Puigdemont olisi sisällä hallinnon päämajassa, vastoin Espanjan määräystä, Barcelonassa oleva Ilta-Sanomien toimittaja Anna Nuutinen kertoi aamupäivällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

STT:n mukaan Espanjan sisäministeri Juan Ignacio Zoido kertoi aamulla Antena3-tv-kanavan haastattelussa, että erotetun hallinnon jäsenet olisivat saaneet muutaman tunnin aikaa hakea tavaransa. Kyse saattaa siis olla siitä, että nämä ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja antaneet ymmärtää olevansa normaalisti töissä.

Puigdemontin alainen, ministeri Josep Rull puolestaan julkaisi Twitterissä kuvan itsestään työpöytänsä takana. Myöskään tämän kuvan todellista kuvaushetkeä ei tiedetä.Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mikäli Puigdemont tai muut uhmaavat potkujaan ja yrittävät normaalisti töihin, heidät saatetaan pidättää ja he voivat saada syytteen jopa kapinoinnista.

Aluehallinto poistui mediatietojen mukaan sunnuntaina työpaikaltaan, mikä poisti ainakin uhan siitä, että heidät olisi jouduttu väkisin hakemaan sieltä pois. Katalonian aluepoliisi Mossos d'Esquadra vartioi nyt rakennuksia.

Puigdemonin lähipiiri sekä ministeri Rull esiintyivät ainakin sunnuntaina vielä uhmakkaasti ja viestittivät, että työt jatkuvat maanantaina normaalisti.

Espanjan hallitus erotti Katalonian aluehallituksen ja hajotti alueparlamentin perjantaina sen jälkeen, kun maakunnan parlamentti oli antanut itsenäisyysjulistuksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt