Watergate-toimittaja CNN:lla: Trump yrittää sabotoida Venäjä-tutkintaa

Julkaistu:

Veteraanitoimittaja Carl Bernstein sanoo olevansa varma siitä, että Venäjä onnistui auttamaan Donald Trumpia vaaleissa.
CNN:n Don Lemonin haastattelussa perjantaina näkemyksiään esittänyt Bernstein sanoi uskovansa Trumpin yrittävän sabotoida erikoissyyttäjä Robert Muellerin vetämää tutkintaa. Bernstein huomautti Venäjän sotkeutumisen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin olevan hyväksytty tosiasia, ja että nyt selvitetään oliko venäläisillä jonkinlaista yhteyttä Trumpiin tai tämän lähipiiriin.

– Tätä Mueller tutkii. Ja hänen tulisi saada suorittaa tehtävänsä ilman että Yhdysvaltain presidentti pyrkii sabotoimaan hänen tutkimustaan, Bernstein sanoi haastattelussa The Hill -verkkojulkaisun mukaan.

Bernstein ja kollega Bob Woodward olivat 1970-luvulla Washington Post -lehden toimittajina paljastamassa niin kutsuttua Watergate-skandaalia, joka johti presidentti Richard Nixonin eroon.

Aiemmin samalla viikolla Bernstein sanoi CNN:lle olevansa varma siitä, että venäläiset olivat ”tappavan tehokkaita” pyrkimyksissään auttaa Trump valituksi vaaleissa.


Trump on toistuvasti kiistänyt julkisesti omat ja lähipiirinsä yhteydet Venäjään, kutsumalla tutkintaa muun muassa ”noitajahdiksi”. Muellerin vetämän FBI-tutkinnan lisäksi meneillään on useita kongressin aloittamia selvityksiä vaaleja edeltäneistä tapahtumista.

Amerikkalaismediassa on aika-ajoin pohdittu, voisiko Trump pyrkiä erottamaan Muellerin tehtävästään. Toukokuussa Trump erotti FBI:n johtajan James Comeyn sen jälkeen, kun FBI oli alkanut tutkia Trumpin Venäjä-yhteyksiä. Trumpin toimet erottamisessa ovat nyt yksi meneillään olevan tutkinnan aiheista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt