Espanjan hallitus: Katalonian syrjäytetty johtaja voi asettua ehdolle vaaleissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Espanjan hallitus: Katalonian syrjäytetty johtaja voi asettua ehdolle vaaleissa

Kataloniaa johtaa nyt Espanjan varapääministeri.

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont alueparlamentin istunnossa 27. lokakuuta.­

29.10.2017 4:49

Espanjan hallitus on sanonut, että toivottaisi tervetulleeksi tiedon Katalonian syrjäytetyn aluejohtajan asettumisesta ehdolle vaaleihin, uutisoi BBC. Espanjan hallitus vastasi Katalonian perjantaiseen itsenäisyysjulistukseen hajottamalla itsehallintoalueen aluehallituksen ja -parlamentin sekä määräämällä Kataloniaan uudet vaalit.

Eilen Espanja ilmoitti virallisella tiedotteella, että Kataloniaa johtaa nyt Espanjan varapääministeri Soraya Saenz de Santamaria.

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont sanoi eilen jatkavansa työtä vapaan maan puolesta. Hän myös kehotti katalonialaisia käymään rauhanomaiseen vastarintaan keskushallintoa vastaan.

Syrjäytettyä johtoa vastaan voidaan nostaa syytteitä

Aluehallinnon syrjäytettyä johtoa vastaan saatetaan nostaa pian syytteitä, mikä voisi tarkoittaa myös sitä, että johtohenkilöt eivät pääsisi ehdolle joulukuun vaaleissa.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema Espanjan hallituksen tiedottaja Inigo Mendez de Vigo on kuitenkin sanonut, että Puigdemontin ja muiden katalonialaisjohtajien kannattaisi ryhtyä valmistautumaan vaaleihin. Kysyttäessä Puigdemontin mahdollisesta joutumisesta oikeuden eteen, Mendez de Vigo huomautti, että Espanjan oikeuslaitos ja poliittinen valta ovat erillään.

Mies iloitsi Katalonian itsenäisyysjulistuksesta Barcelonassa perjantaina.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?