Trumpin entinen neuvonantaja sai potkut Twitteristä – uhkaili uutisankkureita

Julkaistu:

Asiasta kertovan Hollywood Reporterin mukaan Roger Stonen saama kielto palveluun on pysyvä.
Presidentti Donald Trumpin pitkäaikainen neuvonantaja ja tukija Roger Stone on estetty Twitter-palvelusta toimittajiin kohdistuvien uhkaavien viestien jälkeen. Asiasta kertovan Hollywood Reporterin mukaan Stonen Twitter-tili jäädytettiin sen jälkeen, kun tämä oli kirjoittanut palveluun CNN:n uutisankkureille osoitettuja, törkykielisiä ja uhkaavia viestejä.

Twitter ei ole kommentoinut tietoa julkisesti. Hollywood Reporterin mukaan Stonen palvelusta saamat potkut ovat kuitenkin pysyvät.

Stone kirjoitti viestinsä sen jälkeen, kun CNN oli perjantaina uutisoinut Trumpin kampanjaan liittyvässä tutkinnassa nostetuista syytteistä. Kanavan mukaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamassa tutkinnassa on nostettu ensimmäiset syytteet, joka voi johtaa kiinniottoihin jo maanantaina. Tutkinnassa selvitetään, tekikö Trump tai tämän kampanja yhteistyötä Venäjän kanssa pyrkimyksenä vaikuttaa presidentinvaalin lopputulokseen.

Tilin jäädytyksen myötä Stonen viestit eivät ole enää luettavissa palvelussa. Hollywood Reporterin mukaan yhdessä viestissä Stone käski CNN:n ankkuria Don Lemonia lopettamaan valehtelun Hillary Clintonista ja Venäjän kanssa tehdystä uraanisopimuksesta, haukkuen tätä alatyylisin termein. Toisessa viestissä Stone sanoi vaati juontaja Jake Tapperille ankaraa rangaistusta valehtelusta.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jo presidentti Richard Nixonin aikana vaikutusvaltaiseksi politiikan taustahahmoksi noussut Stone on tunnettu Washingtonissa ”likaisten temppujen” asiantuntijana, jolla hän on mielellään ylpeillyt julkisuudessa. Trumpin kanssa toimiessaan Stonella oli iso rooli esimerkiksi niin sanotussa birther-tarinassa, joka väitti presidentti Barack Obaman syntyneen ulkomailla ja olevan muslimi.

Vuoden 2016 presidentinvaalien alla Stone herätti kummastusta hehkuttamalla Wikileaks-vuotosivuston Hillary Clintoniin ja demokraattipuolueeseen liittyviä sähköpostipaljastuksia ennen niiden julkaisua. Viestien uskotaan päätyneen Wikileaksille Venäläisten hakkerien varastamana.

Juttua muokattu 30.10. klo 6.53: Korjattu otsikkoa, jonka mukaan Stone oli Trumpin neuvonantaja. Stonen työt Trumpin kampanjaorganisaatiossa päättyivät virallisesti elokuussa 2015. Hän ei ole työskennellyt presidentin virallisena neuvonantajana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt