Ulkomaat

Yksi mies torpedoi Hitlerin pääsyn Yhdysvaltain länsirannikolle – ”He pitivät Los Angelesin turvassa ampumatta laukaustakaan”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Uutuuskirja alleviivaa juutalaisen lakimiehen Leon Lewisin merkitystä tietolähteenä, New York Post ja Daily Mail kirjoittavat.
Steven J. Rossin uutuuskirjassa Hitler in Los Angeles: How Jews Foiled Nazi Plots Against Hollywood and America kerrotaan miehestä, joka onnistui estämään natsijohtaja Adolf Hitlerin pääsyn Yhdysvaltain länsirannikolle.

Rossin mukaan pieni joukko natseja kokoontui syyskuussa 1933 Los Angelesiin keskustelemaan salaisesta suunnitelmasta Yhdysvaltain länsirannikon valtaamiseksi. Keskiössä oli natsipropagandaa levittänyt Dietrich Gefken, jonka johdolla natsit olivat saaneet jalansijaa kaupungissa ja jopa sen poliisivoimissa.

Yksi läsnäolijoista ei kuitenkaan ollut natsi, vaan heidän joukkoonsa soluttautunut vakooja. Juutalainen lakimies Leon Lewis oli perustanut oman vakoojaverkoston ja toimi ilman hallituksen tukea.

Natsit harjoittelivat kaikessa hiljaisuudessa katutappelemista ja ”pommien käyttöä”. Tavoitteena oli aloittaa spontaanit kapinat San Franciscossa ja San Diegossa. Gefken oli laskenut, että tapahtumat laukaisisivat vastaavia tapahtumia pitkin länsirannikkoa.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lewis tiesi, että tarvittiin ratkaisevia toimia. Kerättyjen tiedustelutietojen perusteella laivaston agentit pidättivät kaksi merivoimien alikersanttia, jotka olivat myymässä hallituksen kiväärejä ja ammuksia kapinoitsijoille.

Lewisista tuli lopulta tärkein tietolähde Yhdysvaltain tiedustelupalveluille maan natseja koskevissa asioissa. Hän kuoli sydänkohtaukseen 65-vuotiaana vuonna 1954.

– Elokuussa 1933 toisen maailmansodan loppuun saakka, rohkeat salaiset toimijat toimivat pienin resurssein ja kukistivat jatkuvasti erilaisia väkivaltaan ja murhiin taipuvaisia vihollisia – natsit, fasistit ja viidennen kolonnan, Ross kirjoittaa.

– He onnistuivat pitämään Los Angelesin ja sen asukkaat turvassa ampumatta koskaan laukaustakaan.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Lähteet: New York Post, Daily Mail.