Ulkomaat

Isäpuoli ja äiti pahoinpitelivät 8-vuotiaan lapsen hengiltä Yhdysvalloissa – järkyttäviä vammoja päästä varpaisiin

Julkaistu:

Yhdysvallat
Daily Mail kertoo Kaliforniassa asuneen Gabriel Fernandezin hirvittävästä kohtalosta.
Los Angelesissa on Daily Mailin mukaan käynnissä oikeudenkäynti, jossa käsitellään 8-vuotiaan pojan hirvittävää kohtaloa.

Gabriel Fernandez kiidätettiin kriittisessä tilassa sairaalahoitoon toukokuussa 2013, kun hänet löydettiin reagoimattomana äitinsä Pearl Fernandezin kotoa. Isäpuoli ja äiti ovat myöntäneet kiduttaneensa poikaa, joka kuoli sairaalassa.

Isäpuoli Isauro Aguirre, 35, kuitenkin kiistää syyllistyneensä murhaan ja väittää pojan kuoleman olleen tahaton.

Sairaanhoitaja Alison Segal kertoi perjantain todistajanlausunnossaan, että Gabrielissa havaittiin palovammoja ja ilma-aseen aiheuttamia vammoja, hänen kallonsa oli murtunut, häneltä puuttui kaksi hammasta ja hänen kolme kylkiluutaan oli murtunut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli hiertymiä, oli avohaavoja, oli ruhjeita, oli turvotusta. Oli jälkiä jaloissa. Niskan päältä puuttui ihoa, joten Gabrielilla oli useita vammoja – päästä varpaaseen, Segal totesi ABC 7:n mukaan.

Pahoinpitely jatkui kahdeksan kuukautta

Gabriel oli kohtalokkaan päähän kohdistuneen iskun jäljiltä aivokuollut, kun hän saapui sairaalaan. Hänet pantiin hengityslaitteeseen, ja hänen sydämensä pysähtyi kaksi kertaa. Segal huomasi potilastiedoissa lukevan, että lapsi oli kaatunut suihkussa, mutta sairaanhoitaja tiesi, ettei siitä ollut kyse.

Syyttäjien mukaan Fernandez ja Aguirre sammuttivat savukkeita lapsen ihoa vasten, hakkasivat tätä mailalla ja ampuivat tätä ilma-aseella. Pahoinpitelyn epäillään jatkuneen kahdeksan kuukauden ajan.

Gabrielin hyvinvoinnista huolissaan olleet ihmiset olivat tehneet perheestä useita ilmoituksia viranomaisille, mutta ne sivuutettiin. Tapauksen vakavuus selvisi viranomaisille liian myöhään.

Fernandezin oikeudenkäynti alkaa siinä vaiheessa, kun Aguirren oikeudenkäynti on päättynyt.