Titanicin 1. luokan matkustajan kirjeestä maksettiin jättisumma – ”Tärkein Titanic-kirje, jonka olemme huutokaupanneet” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Titanicin 1. luokan matkustajan kirjeestä maksettiin jättisumma – ”Tärkein Titanic-kirje, jonka olemme huutokaupanneet”

Alexander Oskar Holverson kirjoitti äidilleen päivää ennen laivan uppoamista.

Alexander Oskar Holversonin 13.4.1912 kirjoittama kirje myytiin lauantaina Britanniassa.­

22.10.2017 0:21

Matkustajalaiva Titanicin uppoamisen yhteydessä kuolleen miehen kirje on huutokaupattu 126 000 punnalla eli noin 140 000 eurolla Britanniassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kyseessä on kaikkien aikojen korkein summa, joka on maksettu Titanicilla kirjoitetusta kirjeestä. Titanicin rauta-avaimet puolestaan myytiin 76 000 punnalla eli noin 85 000 eurolla.

Ensimmäisen luokan matkustaja Alexander Oskar Holverson kirjoitti kirjeen äidilleen 13. huhtikuuta 1912 – uppoamista edeltävänä päivänä. Hän kertoi kokemuksistaan upeassa valtamerilaivassa ja kehui muun muassa ruokaa ja musiikkia.

– Jos kaikki menee hyvin, saavumme New Yorkiin keskiviikkona ennen puoltapäivää, hän kirjoitti.

Titanicin viralliselle kirjepaperille kirjoitettu kirje löydettiin Holversonin ruumiin kanssa. Tämä oli Minnesotassa syntynyt myyntimies, joka matkusti vaimonsa Mary Alicen kanssa. Vaimo jäi henkiin.

– John Jacob Astor on tällä laivalla. Hän näyttää aivan samalta kuin muutkin ihmiset, vaikka hänellä on miljoonia rahaa. He istuvat kannella meidän muiden kanssa, Holverson kertoi upporikkaasta liikemiehestä.

Huutokaupanpitäjä Andrew Aldridgen mukaan hinta osoittaa sen, että ihmiset ovat edelleen erittäin kiinnostuneita Titanicista sekä sen matkustajista ja miehistöstä.

– Olen erittäin tyytyväinen Titanic-kirjeiden uudesta ennätyssummasta. Se heijastaa sen statusta tärkeimpänä Titanic-kirjeenä, jonka olemme koskaan huutokaupanneet.

Southamptonista New Yorkiin matkalla ollut alus törmäsi jäävuoreen, ja yli 1 500 ihmistä sai surmansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?