Oikeus jäädytti Trumpin uusimman version maahantulokiellosta vain tunteja ennen kuin sen piti tulla voimaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Oikeus jäädytti Trumpin uusimman version maahantulokiellosta vain tunteja ennen kuin sen piti tulla voimaan

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari jäädytti tiistaina suurelta osin presidentti Donald Trumpin uusimman version maahantulokiellosta vain tunteja ennen kuin sen oli määrä tulla voimaan.

Trumpin tuorein maahantulokielto on jäissä.­

17.10.2017 22:35 | Päivitetty 17.10.2017 22:55

Uusimman kiellon piiriin kuuluu kahdeksan maata: Pohjois-Korea, Tshad, Libya, Iran, Syyria, Somalia, Jemen ja Venezuela. Aiemmissa kielloissa mainittu Sudan ei ole uusimman maahantulokiellon piirissä.

Kiellon oli tarkoitus tulla voimaan aikaisin keskiviikkoaamuna. Havaijilaisen tuomarin määräys jäädyttää kiellon ainakin väliaikaisesti kaikkien muiden maiden paitsi Pohjois-Korean ja Venezuelan kohdalta, kertoo Washington Post. Päätöksen myötä viranomaiset eivät voi rajoittaa matkustusta Yhdysvaltoihin muista kuudesta maasta.

Yhdysvaltain hallitus todennäköisesti valittaa tuomarin päätöksestä.

CNN:n mukaan tuomari Derrick Watson perusteli päätöstään sillä, että kielto yksinkertaisesti syrjii ihmisiä perustuen heidän kansallisuuteensa.

Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden oli aiemmin tarkoitus kuulla argumentteja Trumpin edellisestä maahantulokiellosta, mutta sen tärkeimmät osat raukesivat ennen kuulemista ja Trump ilmoitti uudesta kiellosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?