Ulkomaat

Järjestö: 400 000 lasta paennut kodeistaan Mosulin taistelujen vuoksi

Julkaistu:

Sadattuhannet lapset ovat joutuneet jättämään kotinsa Mosulin kaupungissa Irakissa vuosi sitten alkaneiden taistelujen jälkeen, kertoo Pelastakaa Lapset -järjestö.
Sen mukaan noin 400 000 kodeistaan pakenemaan joutunutta lasta odottaa edelleen pääsyä takaisin koteihinsa, jos niistä on jotain jäljellä. Yhdysvaltojen tukemat irakilaisjoukot aloittivat vuosi sitten hyökkäyksen Mosulia hallussaan pitänyttä äärijärjestö Isisiä vastaan kaupungissa, jossa käytiin kuukausien ajan rajuja taisteluja.

Isisin tärkeimpiin kaupunkeihin kuuluneen Mosulin menettäminen käytännössä viime kesänä on ajanut koko järjestön ja sen perustaman ”kalifaatin” todella ahtaalle. Irakissa Isisin hallussa on enää kapea kaistale lähellä Syyrian rajaa.

Mosulissa taistelut ovat ohitse, mutta järjestön mukaan kaupungin humanitaarinen tilanne on edelleen heikko.

– Suuri osa Mosulia on raunioina; koulut, kodit, sairaalat, tiet, leikkikentät ja puistot, kuvaili Pelastakaa Lapset -järjestön Irakin maajohtaja Ana Locsin lausunnossaan uutistoimisto Reutersin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen mukaansa suuri osa lapsista myös kärsiin sodan aiheuttamista psykologisista traumoista, joista toipuminen kestää vuosia.

– Lapset tarvitsevat apuamme nyt enemmän kuin koskaan, Locsin sanoi.