Timothy, 23, joutui brutaalin murhan uhriksi – poliisi pidätti neljä miestä ja naisen tasan 34 vuotta myöhemmin

Poliisin mukaan ei ole epäilystäkään siitä, etteikö raa’an murhan motiivi olisi ollut rasistinen.

15.10.2017 3:07

Yhdysvaltain Georgiassa on pidätetty viisi ihmistä, joilla epäillään olevan yhteyksiä 34 vuotta sitten tapahtuneeseen raakaan murhaan. Asiasta kertoi Spaldingin piirikunnan seriffi perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Timothy Cogginsin, 23, ruumis löydettiin voimalinjan läheisyydessä sijaitsevalta, ruohikkoiselta alueelta lokakuussa 1983. Poliisin mukaan Coggins oli ”murhattu brutaalisti”, minkä jälkeen hänen ruumiinsa oli hylätty löytöpaikkaansa.

Nuoren miehen kuoleman katsottiin johtuneen useista erityyppisistä pahoinpitelyvammoista.

Poliisin mukaan Timothy Coggins, 23, joutui rasistisen rikoksen uhriksi lokakuussa 1983.

Välittömästi murhan paljastumisen jälkeen poliisi kuulusteli useita henkilöitä, etsi epäiltyjä ja keräsi todisteita, mutta tästä huolimatta tapaus jäi ratkaisematta. Tämän vuoden maaliskuussa poliisi sai käsiinsä uusia todisteita, jotka johtivat tutkinnan uuteen käynnistämiseen.

Puhuttuaan Cogginsin perheen kanssa poliisi alkoi etsiä median avulla uusia todistajia sekä puhuttamaan uudelleen alkuperäisiä todistajia.

– Kiitos sekä paikallisen että kansallisen median, aiemmin tuntemattomia todistajia astui esiin. Kun heitä kuultiin, moni heistä sanoi eläneensä tietojensa kanssa Cogginsin kuolemasta lähtien, mutta pelänneensä astua esiin, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Todisteiden yksityiskohtainen perkaaminen johti poliisin lopulta epäiltyjen jäljille.

– Alkuperäisen sekä uuden todistusaineiston perusteella tutkijoilla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö rikoksella olisi ollut rasistista motiivia. Jos vastaava rikos tapahtuisi tänä päivänä, se johtaisi viharikossyytteisiin, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Pidätettyjen joukossa vanginvartija sekä poliisi äiteineen

Perjantaina tutkinta oli edennyt siihen pisteeseen, että poliisi pidätti neljä miestä ja yhden naisen epäiltynä Cogginsin murhasta sekä muista tutkinnan aikana esiin nousseista rikoksista. Tutkinta kuitenkin jatkuu yhä poliisin mukaan.

Pidätetyt ovat Frankie Gebhardt, 59, Bill Moore, 58, Sandra Bunn, 58, Lamar Bunn sekä Gregory Huffman, 47. Heistä Gebhardtia ja Moorea syytetään Cogginsin murhasta sekä muista rikoksista. Lamar ja Sandra Bunnia sekä Huffmania puolestaan syytetään oikeuden harhaan johtamisesta.

JUST IN - Mugshots released of suspects arrested in connection with 34-year-old cold case murder | Our LIVE coverage continues at 6 on Ch. 2 pic.twitter.com/KhU0gEfTiH— WSB-TV (@wsbtv) 13. lokakuuta 2017

Jos yllä olevat pidätyskuvat ei näy, voit katsoa ne myös täältä.

ABC Newsin mukaan Huffman on ammatiltaan vanginvartija, ja häntä syytetään myös virkavalan rikkomisesta. Lamar Bunn puolestaan työskentelee poliisina, ja Sandra Bunnin kerrotaan olevan hänen äitinsä.

Cogginsin perhe on kiittänyt viranomaisia tutkinnan käynnistämisestä uudelleen.

– Tiedämme, että tämä on vaatinut unettomia öitä ja että olette käyttäneet niin monta tuntia sen eteen, että nämä ihmiset saataisiin tuotua oikeuden eteen. Ikävää on ainoastaan se, että isovanhempamme, Timothy Cogginsin vanhemmat eivät ole näkemässä tätä tänä päivänä, Cogginsin veljentytär Heather Coggins kertoi paikalliselle WSB-TV-kanavalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?