Ulkomaat

Tänä vuonna on syntynyt jo 42 jättiläispandaa – hellyttävät pikkukarhut esiteltiin maailmalle videolla

rac

Julkaistu:

Kiinassa sijaitseva isopandojen suojelukeskus toi tänä vuonna syntyneet pikkupandat ensi kertaa kameran eteen.
Kuluneen vuoden aikana on syntynyt jo 42 jättiläispandaa. Kiinan Sichuanin provinssissa sijaitseva jättiläispandojen suojelu- ja tutkimuskeskus esitteli perjantaina maailmalle tänä vuonna syntyneistä pandoista 36 pikkuyksilöä.

Tänään julkaistulla videolla 36 pandanpoikasta tepastelee, mönkii ja touhuaa jättiläispandojen suojelukeskuksessa. Videolla näkyvät pandat ovat yhdestä viiteen kuukauteen vanhoja.

Pikkupandojen ensiesittelystä maailmalle uutisoivat muun muassa Business Insider, The Telegraph ja Channel News Asia.

Channel News Asia ja MSN News kertovat, että 42 pandaa on ennätys vuoden aikana vankeudessa syntyneiden pandojen määrässä suojeluohjelman olemassaolon aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

42:n tänä vuonna maailmaan ilmestyneen pandan kerrotaan syntyneen yhteensä 30:lle emolle Kiinassa.

Kiina on yrittänyt elvyttää jättiläispandakantaa erityisellä suojeluohjelmalla. Kiinan jättiläispandojen suojelu- ja tutkimuskeskuksella on tarhasuojelussa yhteensä 422 karhuyksilöä. Tarhasuojelun tarkoitus on turvata vaikeasti lisääntyvän lajin säilyminen.

Jättiläispanda, eli isopanda on Kiinan Sichuanin, Gansun ja Shaanxin maakunnista kotoisin oleva karhu, joka oli aiemmin luokiteltu erittäin uhanalaiseksi. Vuonna 2016 lajin uhanalaisuusluokittelu muutettiin vaarantuneeksi.

Keväällä selvisi, että Ähtärin eläinpuistoon Suomessa saapuu Kiinasta kaksi jättiläispandaa. Suomeen on tarkoitus tuoda lisääntymisiässä oleva uros ja naaras. Pandapariskunnan odotetaan saapuvan Ähtäriin joulukuussa.