Ulkomaat

Sukellusvenemurhasta epäillyn Madsenin tiedeilta sai puistattavan käänteen: ”Idea oli kääriä ruumis kalastusverkkoon”

Julkaistu:

Toimittaja Kim Wallin murhasta epäilty tanskalainen keksijä Peter Madsen oli tuttavansa mukaan ennen rikosta pohtinut, mikä olisi paras keino hankkiutua eroon ruumiista.
Tuolloin hän oli päätynyt siihen, että ruumiin kätkeminen Juutinraumaan olisi paras vaihtoehto.

Peter Madsenin epäillään surmanneen kesällä Kim Wallin sukellusveneessään ja paloitelleen ja upottaneen ruumiin Juutinrauman vesiin.

– Asia on palannut jälkeen päin mieleeni. Silloin aiheesta keskustelu ei tuntunut ihmeelliseltä, mutta nyt ajatellen hän ehkä oli saanut inspiraation siitä, tuttava kertoo Aftonbladetin mukaan.

– Vietimme silloin alunperin sellaista tiedeiltaa, mutta lopulta vitsailimme, että siitä muodostui rikosilta juttuaiheiden käännyttyä niihin, kertoi yhteisiin illanviettoihin Madsenin kanssa osallistunut tuttava.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Illanvietossa pohdittiin joukolla mm. sitä, mikä olisi paras keino päästä eroon rikoksen uhrin ruumiista.

– Yksi idea oli kääriä ruumis kalastusverkkoon ja dumpata se Juutinraumaan. Juutinraumassa on paljon liikennettä, eikä siellä voi noin vain sukellella. Lisäksi sieltä on vaikea löytää mitään kaikuluotaimen avulla.

Kim Wallin murhatutkinta on edennyt viime viikkoina ripeää tahtia. Viikonloppuna poliisi kertoi, että merestä löytyi Kim Wallin pää, kaksi jalkaa, vaatteita ja veitsi muovipussissa. Torstaina merestä löytyi puolestaan saha, jonka epäillään liittyvän murhaan. Saha löytyi paikasta, jonne Madsen ajoi sukellusveneensä 11. elokuuta.

Wall oli tekemässä Madsenista juttua tämän sukellusveneessä elokuun alussa, kun hän katosi.

Kuulusteluissa Madsen kertoi ”haudanneensa” onnettomuuden jälkeen Wallin mereen. Hän on kiistänyt ruumiin paloittelemisen.