Ulkomaat

Hotellinomistajalta uusi versio Las Vegasin joukkoampumisen aikajanasta – eroaa poliisin raportista

Julkaistu:

Las Vegasin joukkoampuminen
MGM väittää, ettei hotellin henkilökunnalle jäänyt aikaa varoittaa poliisia.
Mandalay Bay -hotellin omistaja tarjosi torstaina uuden version Las Vegasin joukkoampumisen aikajanasta, kertoo uutistoimisto Reuters.

MGM Resortsin tiedotteen mukaan Stephen Paddock, 64, avasi tulen kohti hotellin vartijaa Jesus Camposia ja konserttiyleisöä joko samaan aikaan tai 40 sekunnin sisällä. Omistaja sanoo, ettei hotellin henkilökunnalle jäänyt aikaa varoittaa poliisia.

Hotellin selonteko eroaa poliisin maanantaina kertomasta aikajanasta. Viranomaisten mukaan Camposia olisi ammuttu kuusi minuuttia ennen kuin Paddock alkoi ampua silmittömästi ihmisiä 32. kerroksen sviitistä.

– Uskomme nyt, että tässä raportissa ilmoitettu aika ei ole tarkka. Tiedämme, että festivaaleja kohti ammuttiin samaan aikaan tai 40 sekuntia myöhemmin, kun Jesus Campos ilmoitti laukauksista ensimmäisen kerran radion välityksellä, Mandalay Bayn omistama MGM kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan poliisin ilmoittama kellonaika on peräisin hotellin alkuperäisestä raportista, joka oli luotu manuaalisesti. Hotelli on kuitenkin saanut sen jälkeen uutta tietoa.


MGM väitti jo tiistaina, ettei poliisin korjaama aikajana ole välttämättä tarkka. Poliisi ei halunnut heti kommentoida tuoreen tiedotteen sisältöä.

– Riippumatta aikajanasta poliisi toimi niin nopeasti kuin mahdollista. En usko, että vastaus olisi voinut olla yhtään nopeampi, Clark Countyn sheriffi Joseph Lombardo totesi aiemmin torstaina.

Poliisin antamat tiedot ovat herättäneet uusia kysymyksiä. Moni on ihmetellyt muun muassa sitä, miksi Paddock keskeytti konserttiyleisön tulittamisen ja toimiko hotellin turvallisuushenkilökunnan ja poliisin yhteistyö niin hyvin kuin alun perin uskottiin.

Poliisin SWAT-erikoisryhmä teki rynnäkön Paddockin huoneeseen ja löysi tämän kuolleena – 81 minuuttia ampumisen alkamisen jälkeen.

Lokakuun 1. päivänä tapahtuneessa tragediassa kuoli Paddockin lisäksi 58 ihmistä. Teon motiivi ei ole vieläkään tiedossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt