Ulkomaat

Kalastaja oli tukehtua saaliiseensa – 15-senttinen vonkale lipesi käsistä ja hyppäsi kurkkuun

Julkaistu:

Britannia
28-vuotiaan mies ei pystynyt hengittämään kolmeen minuuttiin, kun 15-senttinen kala hyppäsi hänen kurkkuunsa.
Saalis oli koitua kalassa olleen 28-vuotiaan miehen turmioksi Britannian Bournemouthissa sijaitsevalla rannalla, kun meriantura hyppäsi miehen käsistä tämän kurkkuun.

Mies miltei tukehtui hengiltä, sillä kurkkuun hypännyt 15-senttinen kala esti häntä hengittämästä kolmeen minuuttiin ennen kuin miehen ystävien paikalla hälyttämät ensihoitajat ehtivät hätiin ja vetivät yhtenä kappaleena elossa olleen merianturan pihdeillä pois miehen kurkusta. Ystävät olivat ennen ensihoitajien saapumista yrittäneet elvyttää kalamiestä.

Tapauksesta uutisoivan Telegraphin mukaan miehen kasvot olivat ehtineet muuttua jo sinisiksi, vaikka ambulanssi saapui paikalle kaksi minuuttia hätäpuhelun jälkeen. Kala suostui tulemaan pois kurkusta vasta kuudennella yrityksellä, kun sen pyrstöstä saatiin kunnollinen ote.

Ensihoitaja Matt Harrison sanoo lehdelle, että mies oli ystäviensä mukaan vitsaillut ja pitänyt saaliiksi saamaansa kalaa suunsa lähellä, kun se oli livennyt hänen käsistään ja hypännyt kurkkuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli selvää, että se piti saada pois hänen kurkustaan heti. Hän ei olisi selviytynyt sairaalaan asti, Harrison sanoi.

– En ole ennen nähnyt yhtä erikoista tapausta ja tuskin tulen näkemäänkään, hän lisäsi.

Kalamiehelle kävi lopulta hyvin. Hänet vietiin sairaalaan hoidettavaksi, mutta hänelle ei Telegraphin tietojen mukaan jäänyt hapenpuutteesta pysyviä vammoja.