Brittilehdet: Isisin huippuvärvääjä ”Valkoinen leski” tapettu ilmaiskussa – myös naisen 12-vuotias poika kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittilehdet: Isisin huippuvärvääjä ”Valkoinen leski” tapettu ilmaiskussa – myös naisen 12-vuotias poika kuollut

Äärijärjestö Isisiin kolme vuotta sitten liittynyt ja Britannian etsityimpiin terroristeihin kuulunut Sally Jones on kuollut, kertovat brittilehdet.

12.10.2017 4:46 | Päivitetty 12.10.2017 7:51

Isis-järjestön huippuvärvääjänä tunnetuksi tulleen Jonesin uskotaan kuolleen kesäkuussa Yhdysvaltojen tekemässä lennokki-iskussa Syyrian ja Irakin rajalla, uutisoi brittilehti The Sun. Lehden mukaan Jonesin kuolemasta ovat kertoneet amerikkalaiset tiedustelujohtajat brittiläisille kollegoilleen.

Iskun kerrotaan tapahtuneen Jonesin yrittäessä paeta ”Isisin pääkaupunkina” aikaisemmin tunnetusta Raqqasta. Asiasta myös uutisoivan The Guardian -lehden mukaan Jonesin menehtymistä pidetään varsin varmana, mutta täyden varmuuden saaminen on mahdotonta, sillä alueelle ei päästä keräämään todisteita. Kuolleeksi luultuja Isis-taistelijoita on aiemminkin havaittu myöhemmin elossa.

  • Yllä olevalla videolla uutistoimisto Reutersin välittämää kuvaa tuhoista Raqqassa.

Brittilehtien mukaan iskussa epäillään kuolleen myös Jonesin 12-vuotias poika Jojo.

British Isis member Sally Jones 'killed in airstrike along with son, 12' https://t.co/Ywo1wC1AQg— The Guardian (@guardian) 11. lokakuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Greenwichistä Lontoon kaakkoispuolelta kotoisin oleva 50-vuotias Jones on entinen punk-muusikko, joka kääntyi vuonna 2013 islaminuskoon ja matkusti Syyriaan brittimiehensä Junaid Hussainin luokse. Miehen kuoltua ilmaiskussa vuonna 2015 Jonesia alettiin kutsua mediassa nimellä Valkoinen leski.

Jones tunnettiin yhtenä Isisin tärkeimpinä värvääjinä, joka houkutteli erityisesti naisia järjestön riveihin länsimaista sosiaalisen median avulla. Hän jakoi verkoissa kuvia itsestään poseeraamassa aseiden kanssa. The Guardianin mukaan Jones myös rohkaisi ihmisiä pommi-iskuihin Britanniassa, ja jakoi ohjeita kotitekoisten pommien valmistukseen.

Sally Jones, one of the world’s most wanted female terrorists, has been killed in a US drone strike in Syria https://t.co/wZyViy1ftM pic.twitter.com/PAtz5i8uV0— The Times of London (@thetimes) 11. lokakuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Heinäkuussa brittiläinen Sky News haastatteli naista, joka kertoi Jonesin kärsineen koti-ikävästä ja halunneen palata Raqqasta takaisin kotimaahansa.

–  Hän itki ja halusi takaisin Britanniaan, mutta Isis estää häntä, koska hän on nyt taistelijan vaimo. Hän sanoi minulle, että hän haluaisi palata omaan maahansa, nainen kertoi tuolloin Sky Newsille.

Syyrian Raqqassa sijaitseva sairaala, jota pidetään ahtaalle kaupungissa joutuneen Isis-järjestön viimeisenä linnakkeena, kuvattuna 8. lokakuuta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?