Video: Salaperäinen nainen vilahtelee toistuvasti Kim Jong-unin taustalla – nyt pikkusisko kuuluu puoluejohtoon

rac

Julkaistu:

Hän on Pohjois-Korean johtajan pikkusisko ja nyt hän kuuluu puoluejohtoon. Hänen yksityiselämästään ei tiedetä juuri mitään. Videokooste näyttää, kuinka hän on kuitenkin ollut usein siellä missä veljensäkin ja vilahdellut toistuvasti kuvissa hänen taustallaan.
Kim Jong-un antoi lauantaina pikkusiskolleen korkea-arvoisen aseman maan hallinnossa. Pohjois-Korean johtaja nimitti Kim Yo-jongin kommunistipuolueen politbyroon jäseneksi. Politbyroo on puolueen johtava elin, ja sen puheenjohtaja on Kim Jong-un.

Kim Yo-jongia ei nähty julkisuudessa ennen vuotta 2011, jolloin hän suri isänsä Kim Jong-ilin kuolemaa veljensä vierellä.

Sen jälkeen hän on toistuvasti vilahdellut kuvissa Kim Jong-unin taustalla.


– Hän on nainen, joten Kim Jong-un ei todennäköisesti pidä häntä uhkana omalle asemalleen. Ja kuten sanotaan – veri on vettä sakeampaa – Kim Jong-un uskoo, että Kim Yo-jongiin voi luottaa, arvioi eteläkorealaisen INSS:n (Institute for National Security Strategy) tutkija Moon Hong-sik uutistoimisto Reutersille.

Reutersin mukaan Kim Yo-jong on vasta toinen nainen Pohjois-Koreassa näin merkittävässä asemassa. Vastaavaan ylsi aiemmin Kim Kyong-hui aikana, jolloin hänen veljensä Kim Jong-il hallitsi maata.

Vuonna 2014 Kim Yo-jongin kerrottiin työskentelevän apulaisosastopäällikkönä maan työväenpuolueen keskuskomiteassa.

Sen jälkeen hänen huhuttiin jopa oikeasti johtavan Pohjois-Koreaa, kun Kim Jong-un oli pidempään poissa julkisuudesta.

Kim Yo-jongin sanotaan ideoineen myös Kim Jong-unin vierailut huvipuistoissa, kouluissa tai muualla tavallisten ihmisten luona ja olleen taustavaikuttajana siihen, että Kim ystävystyi entisen NBA-tähden Dennis Rodmanin kanssa.
Viimeistään lauantaisen nimityksen jälkeen Kim Yo-jong on virallisestikin vallan huipulla.