Ulkomaat

Irakin armeija valtasi Hawijan kaupungin takaisin Isisiltä – YK: kymmeniätuhansia siviilejä edelleen loukussa

Julkaistu:

Irak
Hawijan kaatumisen jälkeen terroristijärjestö pitää Irakin alueella hallussaan enää yhtä aluetta.
Irakin armeija ilmoitti torstaina vallanneensa Hawijan kaupungin ja sitä ympäröivät alueet takaisin terroristijärjestö Isisiltä, kertoo Reuters. Armeijan mukaan kaupungin pohjois- ja itäpuolella on kuitenkin edelleen alueita, joille saarretut Isis-militantit jatkavat taistelua joukkoja vastaan.

Hawija oli viimeinen Isisin hallussa ollut alue Pohjois-Irakin alueella. Koko maassa järjestö kontrolloi enää yhtä aluetta, joka sijaitsee Syyrian vastaisen rajan läheisyydessä.


Hawijan vapautusoperaatioon osallistuivat Yhdysvaltain tukemien Irakin hallituksen joukkojen lisäksi shiialaisista puolisotilaallisista ryhmistä koostuvat PMF-joukot. Hyökkäysoperaatio käynnistettiin syyskuun 21. päivänä.

BBC:n mukaan Irakin armeija kertoi aiemmin keskiviikkona surmanneensa 196 Isis-taistelijaa Hawijan seudulla. Edellisenä päivänä armeija oli saanut haltuunsa kaupungin eteläpuolella sijaitsevan Rashadin ilmatukikohdan, jota Isis oli käyttänyt taistelijoidensa koulutusleirinä.


YK kertoi tiistaina, että noin 78 000 siviiliä oli edelleen loukussa Hawijassa. Operaation alkamisen jälkeen kaupungista on paennut noin 12 500 ihmistä, joskaan viime päivinä paenneiden lukumäärästä ei ole tietoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Armeijan mukaan Isis on estänyt ihmisiä pakenemasta ja on mahdollisesti kylvänyt räjähteitä ympäri kaupunkia.