Ulkomaat

Väkivalta leimahti, yli 800 loukkaantui: Näin Katalonian tapahtumiin on reagoitu maailmalla

Julkaistu:

Espanja
Useiden maiden edustajat ovat tuominneet Katalonian kansanäänestyksen yhteydessä puhjenneet väkivaltaisuudet.
Katalonian terveysviranomaisten mukaan yli 800 ihmistä on ollut hoidettavina sairaaloissa tai terveyskeskuksissa poliisiväkivallan vuoksi. Espanjan sisäministeriö on puolestaan kertonut, että ainakin 12 poliisia loukkaantui yhteenotoissa.

– Huolimatta näkemyksestä itsenäisyyteen, meidän pitäisi kaikkien tuomita nähdyt kuvat ja vaatia Espanjaa muuttamaan suuntaa ennen kuin joku loukkaantuu vakavasti, sanoi Skotlannin alueparlamentin pääministeri Nicola Sturgeon.

– Kansanäänestys on Espanjan hallinnon ja kansalaisten asia. Me haluamme nähdä, että espanjalaista lakia ja perustuslakia kunnioitetaan sekä oikeusvaltion periaatetta noudatetaan, kommentoi Britannian ulkoministeriö.


– Väkivalta ei ole ikinä vastaus! Tuomitsemme kaiken väkivallan ja peräänkuulutamme poliittista dialogia, sanoi Belgian pääministeri Charles Michel.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Espanja on ystävällinen valtio, ylpeitä ihmisiä. Toivon, että kansalaisrauha Espanjassa säilyy, kommentoi Ranskan talousministeri Bruno Le Maire.


– Poliisien kohdistama väkivalta kansalaisia kohtaan on järkyttävää. Espanjan hallituksen on toimittava sen lopettamiseksi välittömästi, tviittasi Britannian työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn.

– Nämä asiat eivät ratkea väkivallalla. Sen tien päässä ei ole mitään kestävää. Olen pidättyväinen kommentoimaan toisten itsenäisten maiden asioita. Jos Katalonian tilanne nousee neuvotteluihin, otetaan kantaa, kommentoi tilannetta ulkoministeri Timo Soini (sin) STT:lle sunnuntaina.

– Katalonian tilanne näyttää vakavalta, helposti alku johonkin hankalaan. Kierre katkaistava, keskustelut aloitettava, kommentoi puolestaan presidentti Sauli Niinistö Ilta-Sanomille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt