Kolme kuollut veitsi­hyökkäyksessä Ranskassa – syyttäjä epäilee yhteyksiä terrorismiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kolme kuollut veitsi­hyökkäyksessä Ranskassa – syyttäjä epäilee yhteyksiä terrorismiin

Julkaistu: 1.10.2017 16:00, Päivitetty 1.10.2017 20:08

Kaksi henkilöä ja tekijä ovat kuolleet veitsihyökkäyksessä Marseillessa Ranskassa. Syyttäjänvirasto epäilee, että teko saattaa liittyä terrorismiin.

Ranskan sisäministeriö on kertonut kahden naisen kuolleen veitsihyökkäyksessä päärautatieasemalla Marseillessa Etelä-Ranskassa.

BBC:n mukaan toisen uhrin kaula viilleettin auki ja toinen puukotettiin kuoliaaksi.

Asemalla partioineet sotilaat ampuivat hyökkääjän, joka myös menehtyi, eli yhteensä hyökkäyksessä kuoli kolme ihmistä.

Ranskan syyttäjänvirasto epäilee, että teko saataa liittyä terrorismiin. Virasto kertoi tiedotteessaan alkavansa tutkia surmien terrorismiyhteyksiä ja yritystä tappaa viranhaltija. Ranskan sisäministeri Gérard Collomb kertoi myöhemmin, että teko saattaa olla terroriteko, mutta asiasta ei ole vielä varmuutta.

Reutersin kahden nimettömän poliisilähteen mukaan hyökkääjä oli huutanut ”Allahu Akbar”. Yksi poliisilähde pitää tekoa terroristisena, Reuters kertoo. Myös AFP kertoo lähteisiinsä vedoten hyökkääjän ylistäneen Allahia.

Ranskan poliisi kertoi Twitterissä, että tekijä on ammuttu.

#MarseilleGareSaint-Charles @PoliceNat13 . situation figée , auteur neutralisé et abattu.Trafic SNCF interrompu.— Police nationale 13 (@PoliceNat13) October 1, 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Silminnäkijä: ”mies veti puukon hihastaan”

Reutersin haastattelema silminnäkijä kertoo, että näki tekijän vetävän veitsen hihastaan ja puukottavan nuorta naista. Tämän jälkeen tekijä on silminnäkijän mukaan puukottanut toista naista ja huutavan ylistystä jumalalle.

Marseillen poliisi on kehottanut kaupungin asukkaita pysymään poissa Saint-Charlesin asemalta.

Pelastusajoneuvoja Saint-Charlesin rautatieaseman edustalla hyökkäyksen jälkeen.

Terrori-iskujen jatkumo vuodesta 2015

Ranskassa on viime vuosina koettu useita terrori-iskuja. Maan hallitus on pyrkinyt estämään iskuja sijoittamalla tuhansia sotilaita vartioimaan lentoasemia, rautatieasemia, turistikohteita, uskonnollisia rakennuksia ja muita mahdollisia iskujen kohteita.

Ranskassa on kuollut tammikuusta 2015 alkaen tehdyissä terrori-iskuissa yhteensä 239 ihmistä. Marseillen iskun uhrit eivät ole mukana tässä luvussa.

 

Kuva Saint Charlesin rautatieasemalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?