Salainen öinen jättioperaatio – näin katalaanit salakuljettivat äänestystarvikkeet ohi poliisin, vaaliuurnia piiloteltiin jopa kirkossa

Vaaliuurnien ja äänestyslippujen kuljettaminen Katalonian äänestyspaikoilla oli varsinainen salapoliisioperaatio.

Vaaliuurna Badalonassa.

Ennen Katalonian kansanäänestyksen alkamista huhumylly kiersi Barcelonassa ja muualla alueella, että äänestyspaikoilta puuttuu vaaliuurnia ja äänestyslippuja.

Espanjan keskushallinto yritti estää koko äänestyksen, joka keskushallinnon mukaan on laiton. Poliisi sulki ennen äänestyksen alkamista äänestyspaikkoja ja takavarikoi vaaliuurnia.

Mies kantaa vaaliuurnaa Barcelonassa.

Kun äänestäminen alkoi sunnuntaina kello 9 paikallista aikaa, äänestyspaikoilla olivat valmiina uurnat, liput ja muut tarvikkeet.

Yön aikana Kataloniassa oli käynnissä salainen operaatio äänestystarvikkeiden kuljettamiseksi.

Äänestysuurnia oli kuljetettu yön aikana monessa yksityisautoissa.

Joillakin paikkakunnilla uurna ja muut tarvikkeet oli jätetty äänestyspaikan ulkopuolelle. Joissakin paikoissa ne oli saatu toimitettua rakennukseen sisään.

Gironan kaupungissa, jossa Katalonian johtohahmon Carles Puigdemontin piti äänestää, uurna ja liput oli kätketty kirkkoon.

Vaaliuurna Sarria de Terissä.

Yhteen Barcelonan vaalipaikkaan varusteet toimitettiin erikoiskuljetuksella niin, että uurna ja liput oli kätketty matkatarvikkeisiin.

Toisessa äänestyspaikassa varusteet oli piilotettu pahvilaatikoihin.

Barcelonan Rogent-kadulla oleva äänestyspaikka oli kätkenyt uurnan ja lipukkeet naapuritaloihin, kertoo Espanjassa ilmestyvä sanomalehti El Pais.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?