AFP: Armeijan kuljetuskone syöksyi maahan Kongossa – kaikki koneessa olleet kuolivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AFP: Armeijan kuljetuskone syöksyi maahan Kongossa – kaikki koneessa olleet kuolivat

Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupungista Kinshasasta Kivun alueelle matkalla ollut armeijan Antonov-kuljetuskone syöksyi maahan pian nousun jälkeen lauantaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Kongon demokraattisessa tasavallassa lauantaina tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuoli 12 ihmistä.­

1.10.2017 0:53

Lentokenttäviranomainen kertoo uutistoimisto AFP:lle koneen syöksyneen maahan N'selen alueella noin 100 kilometriä Kinshasasta itään.

Maan liikenneministeri Jose Makila on vahvistanut onnettomuuden paikallisen televisiokanavan haastattelussa ja kertoo turman vaatineen 12 kuolonuhria. Hänen mukaansa eloonjääneitä ei ole.

Kongon armeijan pääesikunnasta on kerrottu AFP:lle, että koneessa oli sotilashenkilökunnan lisäksi lastina aseita sekä kaksi ajoneuvoa.

Maahansyöksypaikan lähellä haastateltu silminnäkijä on kertonut onnettomuuden tapahtuneen hieman ennen aamuyhdeksää, jolloin hän näki kuljetuskoneen syöksyvän maahan.

Onnettomuuspaikalta otetuissa valokuvissa näkyy, kuinka koneen hylky on syttynyt palamaan ja ilmaan nousee paksua savua.

Antonov-kuljetuskone syttyi maahansyöksyn jälkeen tuleen.­

Kongon demokraattisen tasavallan alueella on tapahtunut viimeisten 17 vuoden aikana useita vakavia ilmailuonnettomuuksia, joissa on ollut osallisena rahtikone.

Yksi maan pahimmista ilmailuonnettomuuksista tapahtui toukokuussa 2003, kun Iljushin-76-koneen ovi putosi ilmassa ja noin 200 ihmistä kuoli alipaineen vedettyä heidät ulos vaurioituneesta lentokoneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?