Äiti lähti kahden viikon lomalle Saksaan – jätti 4 alakouluikäistä lasta keskenään kotiin Iowaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äiti lähti kahden viikon lomalle Saksaan – jätti 4 alakouluikäistä lasta keskenään kotiin Iowaan

Toistaiseksi on epäselvää, miksi naiselta vei viikon verran palata kotiin vielä senkin jälkeen, kun poliisit olivat vaatineet häntä saapumaan Yhdysvaltoihin.

29.9.2017 21:48

Yhdysvaltain Iowassa sijaitsevan Johnstonin pikkukaupungin poliisi sai viime viikon torstaina ilmoituksen, jonka mukaan erääseen asuntoon oli jätetty neljä lasta valvomatta. Kun poliisit pääsivät paikalle, he löysivät asunnosta 12-vuotiaat kaksoset sekä heidän 6- ja 7-vuotiaat pikkusisaruksensa.

Iowassa ilmestyvän Des Moines Register -lehden mukaan poliisille selvisi samalla, että lasten äiti Erin Lee Macke, 30, oli lähtenyt maasta edellisenä päivänä. Naisen oli tarkoitus palata kotiin vasta lokakuun ensimmäisenä päivänä, mutta hän ei ollut vaivautunut järjestämään lapsilleen hoitajaa poissaolonsa ajaksi.

Erin Lee Macke, 30, jätti lapsensa keskenään kotiin ja suuntasi kahdeksi viikoksi lomamatkalle Saksaan.­

Macke pidätettiin torstaina välittömästi sen jälkeen, kun hän oli palannut Yhdysvaltoihin. Häntä tullaan syyttämään oikeudessa neljästä lapsen vaarantamisesta sekä aseen luovuttamisesta alle 21-vuotiaalle.

Daily Mailin mukaan Macke oli jättänyt lähtiessään makuuhuoneensa lipaston ylälaatikkoon Glock-pistoolin, joka ei kuitenkaan ollut ladattu. Sen vieressä oli osittain ladattu lipas.

Lehden mukaan nainen suuntasi lomamatkallaan Saksaan, jossa ottamiaan kuvia hän on myös julkaissut sosiaalisessa mediassa. Kuvien perusteella Macke tapasi matkalla ystäviään, katseli nähtävyyksiä sekä nautti paikallisista herkuista kuten bratwurstista.

Lisäksi hän kävi tarkastelemassa humalapeltoja sekä poseerasi iloisena Tonavan rannalla reppu selässään.

Erin Lee Macke pictures,left her four young children home alone https://t.co/GHrsTl9ZRn pic.twitter.com/Ht42BDdXxC— infowe (@infowe) 29. syyskuuta 2017

Jos yllä oleva kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Matkakohteen valinnan syy ei ole selvillä, mutta Macke kierteli muun muassa Baijerissa, jonka pääkaupungissa Münchenissa vietetään parhaillaan myös turistien suosimaa Oktoberfest-juhlaa.

Poliisin kerrotaan soittaneen Mackelle heti sen jälkeen, kun lasten tilanne kävi ilmi. Toistaiseksi on epäselvää, miksi häneltä kesti vielä viikon palata kotiin poliisin vaatimuksesta huolimatta.

Macken lasten kerrotaan olevan sukulaisten hoidossa, mutta Iowan sosiaaliviranomaiset vastaavat heidän huollostaan toistaiseksi. Macke itse on parhaillaan piirikunnan vankilassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?