Espanjalaisnainen sai kuulla sairaalassa olevansa kuollut – nyt hän haluaa avata ”hautansa” todistaakseen toisin

Samana päivänä syntyneen täyskaiman kuolema on aiheuttanut harmaita hiuksia espanjalaisnaiselle jo usean vuoden ajan.

Sevillalainen Juana Escuedero on joutunut täyskaimansa kuoleman vuoksi omituisiin ongelmiin. Kuva hautausmaalta on kuvituskuva.

53-vuotias espanjalainen Juana Escuedero ei ole pystynyt uusimaan ajokorttiaan tai vierailemaan lääkärissä sitten vuoden 2010. Syy tähän on se, että Espanjan viranomaisten papereissa Escudero on merkitty kuolleeksi.

Kuolintiedon taustalla on seitsemän vuotta sitten tapahtunut näppäilyvirhe, josta Escuedero sai tietää vasta paljon myöhemmin, uutisoi Fox news.

Alkuvuodesta 2010 Malagassa asuva nainen todettiin kuolleeksi ja sattuman kautta hänen nimensä sekä syntymäpäivänsä ovat tismalleen samat kuin Escuederolla.

Yhteensattumasta johtuneen virheen takia sosiaaliviranomaiset julistivat Escuederon kuolleeksi.

Nainen kertoo espanjalaislehdelle saaneensa kuulla asiasta ensimmäisen kerran vieraillessaan ensiavussa oman lääkärinsä hoidettavana. Lääkäri tarkasti Escuederon papereita ja kertoi ihmetellen naiselle, että tietojen mukaan hänet on merkitty kuolleeksi.

Fue el médico quien le dijo que estaba muerta al acudir a urgencias con un cólico. De eso hace seis años ya https://t.co/2Ebluj50Pt— EL PAÍS (@el_pais) September 22, 2017

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Uhattiin syytteellä identiteettivarkaudesta

Kuultuaan virheestä Escuedero kuvitteli kyseessä olevan vain pieni tietokonevirhe, joka olisi hoidettavissa helposti kuntoon sosiaaliviranomaisten toimesta. Näin ei kuitenkaan ollut.

– He selittivät minulle, että joku on luultavasti tehnyt lyöntivirheen tai sitten kyseessä on tietokoneen virhe. Vierailimme oikeudessa, ministeriöissä ja monissa paikoissa ja kaikkien tiedoissa minut oli merkitty kuolleeksi, Escuedero kertoo lehdelle.

Hänen puolisonsa kuoltua vuonna 2011 Escuedero ei voinut lunastaa leskeneläkettään saman ongelman takia. Sen sijaan hänelle kerrottiin, että häntä voitaisiin syyttää identiteettivarkaudesta.

– Olen kuollut kaikille muille paitsi pankille, jolle maksan lainanlyhennyksiä ja asuntolainaani jatkuvasti, hän vitsailee paikallislehdelle.

Vaatii haudan avaamista

Huhtikuussa 2016 Escuedero sai viimein kuulla, että kuolinuutisen takana oli samanniminen ja samana päivänä syntynyt nainen, joka oli haudattu Malagassa kuusi vuotta aiemmin.

Escuederon tytär soitti hautausmaalle kysyäkseen tapauksesta ja sai vahvistuksen tiedolle äitinsä sosiaaliturvatunnuksen perusteella.

Nyt Escuedero on jättänyt pyynnön paikalliseen oikeusistuimeen, jotta kyseinen hauta avattaisiin ja dna-testien perusteella hänet voitaisiin viimein tuoda takaisin ”elävien kirjoihin”.

Naisen mukaan hänellä ei ole mitään yhteyksiä Malagaan, joka sijaitsee liki 200 kilometrin päässä hänen kotikylästään.

Escuedero epäilee, että seitsemän vuotta sitten haudatun naisen tapaus ja henkilötietojen sekaantuminen voisivat liittyä jotenkin hänen siskoonsa, jonka kanssa hän ei ole ollut yhteyksissä enää vuosikausiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?