Terveysbloggari keksi diagnoosin päästään, väitti parantuneensa aivo­syövästä luomulla – jättisakko pätkähti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Terveysbloggari keksi diagnoosin päästään, väitti parantuneensa aivo­syövästä luomulla – jättisakko pätkähti

25-vuotias Belle Gibson käytti kaiken lisäksi kirjojensa markkinoinnissa hyväkseen oikeasti sairasta poikaa.

Belle Gibson kuvattiin poikansa kanssa kadulla Melbournessa tammikuussa 2016.­

28.9.2017 17:44

Australialainen hyvinvointibloggari Belle Gibson, 25, on tuomittu oikeudessa maksamaan reilun 270 000 euron sakot lukijoidensa harhaan johtamisesta, kertoo BBC. Gibson nousi julkisuuteen sen jälkeen, kun hän väitti blogissaan parantuneensa aivosyövästä luonnonmukaisten lääkkeiden ja ravinnon avulla.

Väitteen myötä Gibsonin julkaisemat sovellus ja keittokirja saivat menestystä, mutta myöhemmin nainen joutui myöntämään diagnoosinsa keksityksi. Hänet tuomittiin maaliskuussa syylliseksi viidestä kuluttajansuojalain rikkomisesta.

Gibson oli myös luvannut lahjoittaa osan saamistaan tuotoista hyväntekeväisyyteen, joskaan näin ei koskaan tapahtunut. Tuomarin mukaan Gibson huijasi lukijoitaan, jotka ostivat hänen tuotteitaan siinä uskossa, että rahaa päätyisi hyvään tarkoitukseen.

AFP:n mukaan Gibson muun muassa lupasi lahjoittaa yhden viikon tienestinsä perheelle, jonka lapsella oli aivokasvain.

– Hän teki sen rohkaistakseen yleisöä ostamaan tuotteitaan ja kasvattaakseen omia ja yrityksensä tuloja sekä tuodakseen esille itseään ja kaupallisia toimiaan. Hän käytti siinä tietoisesti hyväkseen pienen pojan hengenvaarallista sairautta, tuomari Debra Mortimer totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?