Trumpin yritys korvata Obamacare näyttää kaatuvan jälleen – jo kolme republikaania vastustaa: ”Tämä ei yksinkertaisesti ole se tapa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin yritys korvata Obamacare näyttää kaatuvan jälleen – jo kolme republikaania vastustaa: ”Tämä ei yksinkertaisesti ole se tapa”

Yhdysvalloissa republikaanien yritys korvata niin kutsuttu Obamacare näyttäisi kaatuneen jälleen, kun republikaanisenaattori Susan Collins ilmoitti vastustavansa esitystä.

Donald Trump lupasi vaalikampanjansa aikana korvata Obamacaren paremmalla järjestelmällä.­

26.9.2017 2:13

– Tämä ei yksinkertaisesti ole se tapa, jolla meidän tulee lähestyä tätä tärkeää ja monimutkaista asiaa, vaan sitä on käsiteltävä huolellisesti ja oikeudenmukaisesti kaikkia amerikkalaisia kohtaan, Collins sanoi lausunnossaan.

Senator Collins opposes Graham-Cassidy health care bills https://t.co/nW6MFUvYVg pic.twitter.com/0DSxDJNMPp— Sen. Susan Collins (@SenatorCollins) September 25, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Susan Collins ilmoitti vastustavansa Obamacaren korvaavaa esitystä.­

Mainen senaattori Collins on kolmas republikaanisenaattori, joka ilmoittaa vastustavansa esitystä. Aiemmin sitä ovat ilmoittaneet vastustavansa Kentuckyn Rand Paul ja Arizonan John McCain.

Republikaaneilla on hallussaan 100-paikkaisessa senaatissa 52 paikkaa, joten heillä on varaa vain kahteen loikkariin.

Niin kutsuttu Obamacare on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin edeltäjän Barack Obaman luomus. Trump lupasi kampanjansa aikana korvata Obamacaren paremmalla järjestelmällä, mutta yritykset korvata Obamacare ovat kaatuneet useaan otteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?