Pohjois-Korea: Rakettien ampuminen USA:n mantereelle on väistämätöntä – ”Trump on itsemurhatehtävällä”

Ulkoministeri Ri Yong-ho sanoo, että Donald Trump yrittää muuttaa Yhdysvaltoja ”gangsterin pesäksi”.

24.9.2017 0:32

Pohjois-Korean mukaan rakettien ampuminen Yhdysvaltain mantereelle on ”väistämätöntä” sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump kutsui maan johtajaa Kim Jong-unia ”rakettimieheksi”.

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho puhui YK:n yleiskokoukselle Yhdysvaltain ilmavoimien B-1B Lancer -pommikoneiden lennettyä voimannäyttönä kansainvälisessä ilmatilassa Pohjois-Korean itäpuolella.

Trump ja Kim ovat olleet kiivaassa sanasodassa tämän viikon aikana. Lauantaina solvaukset jatkuivat, kun Ri luonnehti Yhdysvaltain presidenttiä ”henkisesti häiriintyneeksi ihmiseksi, joka on täynnä megalomaniaa ja ylimielisyyttä”.

Ministerin mukaan presidentti yrittää muuttaa Yhdysvaltoja ”gangsterin pesäksi” ja Trump itse on ”itsemurhatehtävällä”. Ri totesi, että Yhdysvaltain presidentin virka on ”pahan presidentin” hallussa ja Pohjois-Korea on valmis puolustamaan itseään.

Ri Yong-ho puhuu YK:n yleiskokoukselle New Yorkissa 23. syyskuuta 2017.

– Nyt olemme viimein vain muutaman askeleen päässä ydinaseohjelman loppuun saattamisesta, hän sanoi New Yorkissa.

Ri korosti, ettei pakotteilla ole vaikutusta Pjongjangin päättäväisyyteen ydinaseiden kehittämisessä. Maan lopullinen tavoite on ”voiman tasapaino” Yhdysvaltojen kanssa.

Trump ilmoitti Yhdysvaltojen asettamista uusista pakotteista torstaina. Ne kohdistetaan yhtiöihin ja instituutioihin, jotka ovat mukana kaupankäynnissä Pohjois-Korean kanssa.

Aiemmin tässä kuussa YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti uusista pakotteista Pohjois-Koreaa vastaan, koska maa jatkaa ohjus- ja ydinaseohjelmiaan.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?