Kim Jong-un haukkui Trumpia ennen­kuulumattoman rajusti – lue sanasta sanaan: ”Taltutan höppänän tulella”

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on pitänyt ennenkuulumattoman vihamielisen puheen Yhdysvaltain presidenttiä vastaan.

| Päivitetty

Kim Jong-un on vastannut kovasanaisesti Donald Trumpin uhkauksiin Pohjois-Korean tuhoamisesta.

IS käänsi lausunnon sanasta sanaan sen englanninkielisestä versiosta.

– Yhdysvaltain presidentti piti ensimmäisen puheensa YK-areenalla vakavissa olosuhteissa, kun tilannetta Korean niemimaalla on pidetty jännittyneempänä ja herkempänä kuin koskaan. Puhe on aiheuttanut huolta maailmanlaajuisesti.

Etukäteen odotin häneltä stereotyyppistä, valmisteltua puhetta, joka eroaisi hieman hänen virkakautensa aikana hetken mielijohteesta antamistaan lausunnoista, koska hänen piti nyt puhua maailman suurimmalla virallisella diplomaattisella näyttämöllä.

Mutta sen sijaan, että olisi pyrkinyt lieventämään jännitystä, hän suolsikin ennenkuulumattoman hävytöntä roskaa, jollaista ei ole koskaan aiemmin kuultu hänen edeltäjiltään.

Pelokas koira haukkuu kovempaa.

Neuvoisin Trumpia valitsemaan sanansa harkitummin ja miettivän kenelle puhuu, kun hän esiintyy maailman edessä.

Yhdysvaltain presidentin henkisesti häiriintynyt käytös ja avoin, epäeettinen uhkaus ”tuhota täydellisesti” itsenäinen valtio sekä puheet vallanvaihdoksesta ja yhteiskuntajärjestelmän kumoamisesta saa kaikki aivan normaalijärjellä varustetut toivomaan hienovaraisuutta ja malttia.

Virkaan astumisensa jälkeen Trump on aiheuttanut levottomuutta uhkauksillaan ja kiristyksellään kaikkia maita kohtaan. Hän on kykenemätön hoitamaan maansa ylipäällikön virkaa, ja hän on todellinen konna ja gangsteri, joka tykkää leikkiä tulella sen sijaan että olisi poliitikko.

Hänen lausuntonsa paljastaa hänen tahtonsa, mutta sen sijaan, että se pelottaisi minua tai saisi minut lopettamaan, se on vakuuttanut minut siitä, että valitsemani polku on oikea ja minun täytyy seurata sitä viimeiseen asti.

Koska Trump on loukannut minua ja maatani maailman silmien edessä ja kiistänyt olemassaolomme sekä antanut historian julmimman sodanjulistuksen, että hän tuhoaa Pohjois-Korean, me harkitsemme vakavasti vastaavaa historiallisen kovaa ja korkeimman tason vastausta.

Toiminta on paras vastaus huonokuuloiselle höppänälle, joka sanoo mitä huvittaa.

Pohjois-Korean edustajana, maamme ja kansamme arvon ja kunnian puolesta, laitan Yhdysvaltain ylipäällikön maksamaan kalliisti puheestaan, jossa hän vaati Pohjois-Korean täydellistä tuhoamista.

Tämä ei ole pelkkä retorinen ilmaus, joista Trump pitää.

Mietin ankarasti, mitä seurauksia hän kuvitteli olevan sillä, että päästää sellaisia sanoja suustaan.

Mitä tahansa hän odottikaan, hän kohtaa jotain vielä yllättävämpää.

Takaan, että taltutan Yhdysvaltain henkisesti häiriintyneen höppänän tulella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?