Tornitalo paloi kuin soihtu – poliisi julkaisi täydellisen listan Lontoon tragedian uhreista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tornitalo paloi kuin soihtu – poliisi julkaisi täydellisen listan Lontoon tragedian uhreista

Grenfell Towerin palo oli Britannian tuhoisin tulipalo sataan vuoteen.

Julkaistu: 21.9.2017 22:15

Suur-Lontoon poliisi vahvistaa, että Grenfell Towerin kesäkuisessa palossa kuoli 65 ihmistä.

Lontoossa Kensingtonin kaupunginosassa sijaitseva 24-kerroksinen Grenfell Towerin kerrostalo paloi kuin soihtu 14. kesäkuuta. Suur-Lontoon poliisi kertoi torstaina, että uhriluvuksi on täsmentynyt 65. Vielä heinäkuun lopulla kerrottiin, että kuolonuhreja olisi ollut vielä enemmän, ainakin 80.

Poliisi julkaisi kotisivuillaan listan, jossa kerrotaan uhrien nimet, kun kaikkien omaisiin on oltu yhteydessä. 33 henkilön nimiä ei julkistettu heidän omaistensa pyynnöstä. Uhrien joukossa oli myös useita lapsia. Nuorin palon uhreista oli palopäivänä kuolleena syntynyt pienokainen Logan Gomes.

Poliisi ilmoitti aiemmin, että palo sai alkunsa pakastimesta, eikä sitä sytytetty tahallaan.

Tornitalo paloi luurangoksi kesäkuussa.

Rakennus oli kaupungin vuokratalo. Tornitalo oli remontoitu ennen paloa. Sen ulkokuoren materiaalin uskotaan vaikuttaneen siihen, että tulipalo eteni räjähdysmäisesti. Kensingtonin ja Chelsean valtuusto on väittänyt, ettei paloturvallisuudesta tingitty.

Britanniassa määrättiin tragedian jälkeen tarkastettavaksi ainakin noin 600 kerrostaloa, joissa epäillään olevan vastaavia paloherkkiä materiaaleja. Kesäkuun loppuun mennessä tarkastetuista 137 rakennuksesta yksikään ei ole läpäissyt turvallisuustestejä.