Trump ”keksi” uuden afrikkalaisvaltion: Onko Nambia oikeasti Namibia, Sambia vai Gambia?

Yhdysvaltain presidentti mainitsi Afrikan johtajien kanssa käydyssä kokouksessa kahteen kertaan valtion nimeltä Nambia.

Namibia, Gambia, Sambia...? Yhdysvaltain presidentti Donald Trump mainitsi Afrikan johtajien kanssa YK:n yleiskokouksen yhteydessä käydyssä kokouksessa kahteen kertaan valtion nimeltä Nambia.

21.9.2017 17:42

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi keskiviikkona YK:n yleiskokouksen yhteydessä Afrikan maiden johtoa. Presidentti kehui tapaamisessa ylitsevuotavasti Nambian terveydenhuoltojärjestelmään. Todellisuudessa sen nimistä maata ei kuitenkaan ole olemassa.

– Guineassa ja Nigeriassa taisteltiin kauhistuttavaa ebolaepidemiaa vastaan. Nambian terveydenhuoltojärjestelmä on yhä enemmän omavarainen, Trump sanoi.

Tiedotusvälineiden mukaan hän mainitsi Nambian myös toistamiseen kokouksessaan Ghanan, Namibian ja Ugandan johdon kanssa. Hän kehui puheessaan myös muun muassa maan taloudellista edistystä ja mainitsi useiden ystäviensä käyttävän runsaasti rahaa maahan.

Nambia-sanan käytöstä uutisoivat useat tiedotusvälineet, muun muassa BBC ja CNN. Lisäksi Trumpin sanavalinta on puhuttanut sosiaalisessa mediassa, missä useat ovat spekuloineet, puhuiko presidentti Namibiasta, Gambiasta vai Sambiasta.

Namibia? Zambia? Well, someone's health system is increasingly self-sufficient.— David Mack (@davidmackau) 20. syyskuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Maiden nimet kuulostavat erityisesti englanniksi hyvin samalta, sillä ainoa ero on alkukirjain. Eräs Twitterin käyttäjä muun muassa kysyi, miltä Nambian lippu näyttää.

So what would the 'Nambian' flag look like? https://t.co/c2hTj2StIn— Inappropriate (@inaskosana) 21. syyskuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Valkoinen talo tarkensi CNN:n mukaan myöhemmin, että Trump tarkoitti Afrikan lounaisosissa sijaitsevaa Namibiaa, joka onnistui välttämään kaksi vuotta sitten mittavan ebolaepidemian, joka tappoi Afrikassa tuhansia ihmisiä.

Tuolloin Namibia uudistui terveydenhuoltojärjestelmäänsä estääkseen Ebola-taudin puhkeamisen ja hoitamaan äkillisiä infektioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?