Koko Puerto Rico pimeni – Hurrikaani Maria vei sähköt 3,4 miljoonalta ihmiseltä

Nelosluokan hurrikaanina Puerto Ricoon iskeneen myrskyn tuhot eivät ole vielä täysin selvillä.

20.9.2017 23:49

Hurrikaani Maria rantautui keskiviikkona Puerto Ricon saarelle aiheuttaen laajoja tuhoja. Kyseessä on voimakkain myrsky, joka on osunut Yhdysvaltain maaperälle liki 90 vuoteen, kertoo Reuters.

Saaren kuvernöörin Ricardo Rossellon tiedottaja Pedro Cerame kertoi uutistoimistolle, että myrsky on ilmeisesti katkaissut sähköt koko saarelta, jolla asuu noin 3,4 miljoonaa ihmistä. Hätä- ja katastrofivirasto vahvisti myöhemmin asian New York Timesille.

Pelastustyöntekijä auttoi ihmisiä suojaan Puerto Ricon Guayamassa.

Karibialla tähän mennessä yhdeksän ihmisen kuoleman aiheuttanut hurrikaani sai myös Puerto Ricossa aikaan laajoja tulvia, kaatoi puita sekä tuhosi koteja repien niistä muun muassa kattoja.

Ennen myrskyn rantautumista tuhannet ihmiset olivat hakeutuneet hätäsuojiin. Viranomaiset eivät toistaiseksi ole päässeet tutkimaan kunnolla tuhojen laajuutta.

Myrskyn tuhoja San Juanissa.

Maria on jo toinen hurrikaani, joka on kurittanut Puerto Ricoa kuukauden sisällä. Aiemmin Karibian saarilla ja Floridassa tuhoja aiheuttanut hurrikaani Irma ei osunut saarelle suoraan, mutta tästä huolimatta se surmasi ainakin kolme ihmistä ja jätti 70 prosenttia saaresta vaille sähköjä.

Marian odotettiin etenevän Turks ja Caicos -saarten sekä Bahaman läheisyyteen torstain ja perjantain kuluessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?