Ulkoministeriö vahvistaa: 24-vuotias Suomen kansalainen syytettynä Tanskassa – epäillään toimineen Isisin riveissä Syyriassa

Suomalaismiehen epäillään muun muassa liittyneen Syyriassa terroristijärjestö Isisiin.

Isisin käyttämä huone Syyriassa Aleppon pohjoispuolella, josta terroristijärjestö on perääntynyt.

20.9.2017 17:44

Uutistoimisto AP kertoi keskiviikkona, että 24-vuotias Suomen kansalainen on saanut Tanskassa syytteet terrorismilakien rikkomisesta. Suomen ulkoministeriö vahvistaa IS:lle, että uutinen pitää paikkansa.

Tanskan syyttäjänvirasto ei toistaiseksi ollut halukas kommentoimaan asiaa tarkemmin IS:lle. Viraston tiedottajan mukaan kyse on vakavasta epäilystä, ja yksityiskohdat nousevat esille myöhemmin oikeudessa.

Syyttäjänviraston julkaiseman tiedotteen mukaan tammikuussa kiinni otettu suomalaismies on asunut Tanskan länsiosissa sijaitsevassa Esbjergin kunnassa. Miehen epäillään matkustaneen Syyriaan vuosien 2013 ja 2015 välillä ja saaneen siellä asekoulutusta.

Miehen epäillään myös liittyneen Syyriassa terroristijärjestö Isisiin.

Suomalaismiehen lisäksi syytteet terrorismilakien rikkomisesta sai myös saman ikäinen tanskalaismies, jonka epäillään matkustaneen Somaliaan asekoulutukseen ja liittyneen siellä terroristijärjestö al-Shabaabin riveihin.

Miesten keskinäisistä yhteyksistä ei toistaiseksi ole tietoa. Oikeudenkäynnin alkamisen ajankohtaa ei ole vielä määrätty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?