Meksikon järistys surmannut ainakin 249 – raju video: viisikerroksinen asuintalo romahtaa sekunneissa

7,1 magnitudin järistys tapahtui 51 kilometrin syvyydessä.

20.9.2017 2:05 | Päivitetty 20.9.2017 11:11

Ainakin 249 ihmistä on saanut surmansa Meksikossa tapahtuneessa 7,1 magnitudin maanjäristykssä, kertovat maan viranomaiset Reutersin mukaan.

Ihmisiä on saanut surmansa Morelosin, Mexicon sekä Pueblan osavaltiossa.

Meksikon presidentti Enrique Peña Nieton mukaan pääkaupunki Mexicossa on romahtanut 29 rakennusta. Paikallismedian mukaan presidentti on perunut matkansa Oaxacan osavaltioon ja palaa pääkaupunkiin seuraamaan pelastustöitä.

CNN:n välittämällä videolla näkyy viisikerroksisen asuinrakennuksen täydellinen romahtaminen. On epäselvää, oliko rakennus evakuoitu.

  • Videolla kuvaa kaduilta ja sisätiloista maanjäristyksen aikaan. Viisikerroksisen asuinrakennuksen raju romahdus tallentui videolle.

Reutersin mukaan järistys tapahtui vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun ihmiset olivat osallistuneet maanjäristyksiin liittyviin pelastusharjoituksiin eri puolilla maata.

Meksikon valtion omistaman CFE-sähköyhtiön mukaan arviolta 3,8 miljoonaa yhtiön asiakasta on ilman sähköä järistyksen jäljiltä. BBC:n mukaan viranomaiset ovat varoittaneet ihmisiä kadulla tupakoimisesta mahdollisesti rikkoutuneiden kaasuputkien takia.

Järistyksen keskus oli Chiautla de Tapian kaupungin länsipuolella Pueblan osavaltiossa, verrattain lähellä maan pääkaupunkia. Järistys tapahtui 51 kilometrin syvyydessä, tiistai-iltana Suomen aikaa.

”Kanada valmis auttamaan ystäviään”

Osanottonsa tapahtumiin on ilmaissut jo muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka kommentoi asiaa Twitterissä.

– Jumala suojelkoon Mexico Cityä. Olemme kanssamme ja tiedän tukenanne, Trump kirjoitti.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kirjoittaa niin ikään Twitterissä Kanadan olevan valmis auttamaan ystäviään.

– Järkyttäviä uutisia Mexico Citystä. Ajatukseni ovat niiden kanssa, joihin järistys on vaikuttanut, hän myös kirjoitti.

Tuhoisan järistyksen vuosipäivä

Meksikon pääkaupungissa tapahtui tasan 32 vuotta sitten järistys, jossa kuoli jopa 10 000 ihmistä.

– Olen niin huolissani. En pysty lopettamaan itkuani. Tämä on sama painajainen kuin vuonna 1985, sanoi pääkaupungissa asuva 52-vuotias Georgina Sanchez uutistoimisto AFP:lle.

Aiemmin tässä kuussa ainakin 90 ihmistä sai Meksikossa surmansa maanjäristyksessä, jonka voimakkuus oli 8,1 magnitudia.

Mexico Cityssä asuu jopa 20 miljoonaa ihmistä.

Artikkelia päivitetty kello 11.10 uusimmilla tiedoilla kuolonuhrien määrästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?