Ulkomaat

Kim Jong-un paljasti Pohjois-Korean lopullisen tavoitteen

Julkaistu:

Pohjois-Korea
Maa haluaa tasaväkiset voimasuhteet Yhdysvaltojen kanssa.
Maailman sulkeutunein maa Pohjois-Korea varoittaa pyrkivänsä ”voiman tasapainoon” Yhdysvaltojen kanssa.

Asiasta kertoi lauantaina valtiollinen uutistoimisto KCNA. Päivää aiemmin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un oli määrännyt ohjuskokeen Hwasong-12 -ohjuksella, joka lensi Japanin yli Tyyneenmereen.

– Lopullinen tavoitteemme on saada aikaan todellinen voiman tasapaino Yhdysvaltojen kanssa ja tilanne, jossa Yhdysvaltain johtajat eivät uskalla puhua sotilaallisesta vaihtoehdosta Pohjois-Korean suhteen, Kim kommentoi KCNA:n mukaan.

Kyseessä oli jo toinen kerta alle kuukauden sisällä, kun Pohjois-Korean laukaisema ohjus lensi Japanin yli. Vastauksena Yhdysvallat ilmoitti, että sillä on sotilaallisia vaihtoehtoja maan varalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samalla Yhdysvallat vihjasi, että sen kärsivällisyys diplomaattisen ratkaisun aikaan saamiseksi on koetuksella. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean tuoreimman ohjuslaukaisun perjantaina.


– Me puolustamme kansalaisiamme, kansakuntiamme ja sivilisaatiotamme kaikilta niiltä, jotka uskaltavat uhata elämäntapaamme. Tämä sisältää Pohjois-Korean hallinnon, joka on jälleen kerran osoittanut täydellistä halveksuntaa naapureitaan ja koko maailman yhteisöä kohtaan, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi yöllä Twitterissä.

Kiinan Yhdysvaltain-suurlähettiläs Cui Tiankai puolestaan kehottaa Yhdysvaltoja hillitsemään uhkailuaan.

– Rehellisesti sanoen, Yhdysvaltojen pitäisi mielestäni tehdä paljon nykyistä enemmän, jotta tässä asiassa olisi todellista ja tehokasta kansainvälistä yhteistyötä, hän toteaa.

– Heidän tulisi pidättäytyä esittämästä lisäuhkauksia. Heidän pitäisi tehdä enemmän löytääkseen tehokkaita tapoja dialogin ja keskustelun jatkamiseksi.

Aseohjelmaansa kiihdyttävä Pohjois-Korea on laukaissut Kimin johtajakauden aikana kymmeniä ohjuksia. Kim vannoo, että maa saavuttaa ydinasetavoitteensa.

Tämän kuun alussa Pohjois-Korea teki kuudennen ja toistaiseksi voimakkaimman ydinkokeensa.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Lähde: Reuters

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt