Kim Jong-un paljasti Pohjois-Korean lopullisen tavoitteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kim Jong-un paljasti Pohjois-Korean lopullisen tavoitteen

Julkaistu: 16.9.2017 1:16

Maa haluaa tasaväkiset voimasuhteet Yhdysvaltojen kanssa.

Maailman sulkeutunein maa Pohjois-Korea varoittaa pyrkivänsä ”voiman tasapainoon” Yhdysvaltojen kanssa.

Asiasta kertoi lauantaina valtiollinen uutistoimisto KCNA. Päivää aiemmin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un oli määrännyt ohjuskokeen Hwasong-12 -ohjuksella, joka lensi Japanin yli Tyyneenmereen.

– Lopullinen tavoitteemme on saada aikaan todellinen voiman tasapaino Yhdysvaltojen kanssa ja tilanne, jossa Yhdysvaltain johtajat eivät uskalla puhua sotilaallisesta vaihtoehdosta Pohjois-Korean suhteen, Kim kommentoi KCNA:n mukaan.

Kyseessä oli jo toinen kerta alle kuukauden sisällä, kun Pohjois-Korean laukaisema ohjus lensi Japanin yli. Vastauksena Yhdysvallat ilmoitti, että sillä on sotilaallisia vaihtoehtoja maan varalle.

Samalla Yhdysvallat vihjasi, että sen kärsivällisyys diplomaattisen ratkaisun aikaan saamiseksi on koetuksella. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean tuoreimman ohjuslaukaisun perjantaina.

– Me puolustamme kansalaisiamme, kansakuntiamme ja sivilisaatiotamme kaikilta niiltä, jotka uskaltavat uhata elämäntapaamme. Tämä sisältää Pohjois-Korean hallinnon, joka on jälleen kerran osoittanut täydellistä halveksuntaa naapureitaan ja koko maailman yhteisöä kohtaan, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi yöllä Twitterissä.

Kiinan Yhdysvaltain-suurlähettiläs Cui Tiankai puolestaan kehottaa Yhdysvaltoja hillitsemään uhkailuaan.

– Rehellisesti sanoen, Yhdysvaltojen pitäisi mielestäni tehdä paljon nykyistä enemmän, jotta tässä asiassa olisi todellista ja tehokasta kansainvälistä yhteistyötä, hän toteaa.

– Heidän tulisi pidättäytyä esittämästä lisäuhkauksia. Heidän pitäisi tehdä enemmän löytääkseen tehokkaita tapoja dialogin ja keskustelun jatkamiseksi.

Aseohjelmaansa kiihdyttävä Pohjois-Korea on laukaissut Kimin johtajakauden aikana kymmeniä ohjuksia. Kim vannoo, että maa saavuttaa ydinasetavoitteensa.

Tämän kuun alussa Pohjois-Korea teki kuudennen ja toistaiseksi voimakkaimman ydinkokeensa.

We will defend our people, our nations and our civilization from all who dare to threaten our way of life...cont: https://t.co/SYBRshx89b pic.twitter.com/sIiAuxL3OE— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 15, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?