Yön uutiset: Katso mitä tapahtui, kun nukuit - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui, kun nukuit

15.9.2017 5:34

Pohjois-Korea laukaisi taas ballistisen ohjuksen Japanin yli

Pohjois-Korea on varhain perjantaiaamuna paikallista aikaa laukaissut ohjuksen, joka oli Yhdysvaltain mukaan keskimatkan ballistinen ohjus.

Kyseessä oli jo toinen kerta kuukauden sisään, kun Pohjois-Korea laukaisee ohjuksen Japanin yli.

Etelä-Korean puolustusministeriö on arvioinut ohjuksen matkanneen luultavasti noin 3700 kilometriä ja nousseen 770 kilometrin korkeuteen – korkeammalle ja pidemmälle kuin Pohjois-Korean edellinen ohjus elokuun lopussa. Aiheesta lisää täällä.

Etelä-Korean presidentti varoitti uusista Pohjois-Korean uhista

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in sanoo, että Pohjois-Korean tuoreimman ohjuskokeen seurauksena diktatuuri joutuu entistä pahempaan diplomaattiseen ja taloudelliseen eristykseen.

Moon on myös varoittanut Pohjois-Koreasta tulevista uusista uhista, hänen tiedottajansa Park Su-hyun kertoi.

– Presidentti Moon on pyytänyt virkamiehiä analysoimaan ja valmistautumaan mahdollisiin uusiin Pohjois-Korean uhkiin, kuten emp:hen (elektromagneettinen pulssi) ja kemiallisiin hyökkäyksiin, Park sanoi Reutersin mukaan. Aiheesta lisää täällä.

Yhdysvaltain ydinasekomentaja uskoo: Pohjois-Korea testasi todella vetypommia

Yhdysvaltain ydinasekomentaja, ilmavoimien kenraali John Hyten on kertonut olettavansa, että Pohjois-Korea todella testasi viimeisimmässä ydinkokeessaan vetypommia.

– En ole ydintutkija, joten en tiedä miten se toimi ja minkälainen pommi se oli. Mutta voin sanoa, että se mitä havaitsimme ja näimme viittaa siihen, että kyseessä oli vetypommi, Hyten sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Pohjois-Korea teki sunnuntaina 3. syyskuuta kuudennen ja ylivoimaisesti voimakkaimman ydinkokeensa. Aiheesta lisää täällä.

Irakin kaksoisiskussa on kuollut ainakin 80 ihmistä

Irakissa kahdessa erillisessä iskussa kuolleiden määrä on noussut yli 80 ihmiseen, kertoo muun muassa Washington Post. Torstaina tehdyissä iskuissa haavoittui lisäksi ainakin 93 ihmistä.

Eteläisessä Irakissa pommimiehet iskivät ensin suosittuun ravintolaan ja sen jälkeen lähelle turvallisuusviranomaisten tarkastuspistettä. Aiheesta lisää täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?