Afganistanissa siepattuna ollut suomalaisnainen pääsi vapauteen

Asiasta kertoo ulkoministeriö.

| Päivitetty

Hän on turvassa, kertoo ulkoministeriö Twitterissä. Läheiset toivovat yksityisyyttä.

Avustustyöntekijänä toiminut nainen siepattiin 20. toukokuuta Kabulissa sijaitsevan kansalaisjärjestön tiloista. Sieppauksen yhteydessä sieppaajat surmasivat kaksi muuta ihmistä. Surmatut olivat saksalaisnainen ja naisten afganistanilainen vartija.

Nainen ehti työskennellä ruotsalaisessa kristillisessä Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestössä Afganistanissa noin kolme kuukautta ennen sieppaustaan.

Naisesta julkaistiin vankeusaikana kaksi videota, joissa hän pyysi apua päästäkseen vapaaksi. Siepattu nainen myös sanoi, että jos hänen sieppaajansa eivät saa haluamaansa rahasummaa, ”jotain hyvin pahaa tapahtuu”.

Afganistanissa siepattuna ollut suomalainen on vapautunut. Hän on turvassa. Läheiset toivovat yksityisyyttä. UM tiedottaa lisää n. klo 12.— Ulkoministeriö (@Ulkoministerio) 14. syyskuuta 2017

Jos et näe upotettua viestiä yllä, voi katsoa sen täältä.

Nainen mainitsi videossa myös sieppaajansa nimeltä. Sieppausta tuolloin kommentoinut jihadismin tutkija Atte Kaleva arveli STT:n haastattelussa, että kyseessä oli todennäköisesti tekaistu nimi, koska kyse ei ole tunnetusta järjestöstä kuten Isisistä.

Ulkoministeriö tiedottaa vapautumisesta lisää kello 12.

Artikkelia muokattu kello 10.50. Toisin kuin aiemmin väitettiin tapauksesta ei kello 12 järjestetä tiedotustilaisuutta, joka esitettäisiin suorana lähetyksenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?