Ulkomaat

Tutkijat ratkaisivat yli 300 vuotta vanhan koodikielen – nunnan kirjoittama ”kirje Saatanalta” paljasti salansa

Julkaistu:

Tutkijat ovat vihdoin onnistuneet kääntämään mystisen kirjeen, joka on kirjoitettu 1600-luvulla luostarissa.
Italialainen nunna, sisar Maria Crocifissa della Concezione heräsi Palma di Montechiaron luostarissa vuonna 1676 kasvot musteen peitossa. Vierellään hänellä oli useita sivuja epämääräisellä koodikielellä kirjoitettua kirjettä.

Sisar Maria väitti, että Saatana oli vallannut hänen ruumiinsa ja kirjoittanut kirjeen, tarkoituksenaan houkutella hurskas nunna palvelemaan pahaa hyvän sijaan. The Timesin mukaan nunnan oli kerrottu vaipuneen jonkinlaisen kohtauksen valtaan kirjeen kirjoitushetkellä.

Kirje asetettiin näytille luostariin, ja tutkijat ovat yrittäneet murtaa sen koodia vuosisatojen ajan, tähän asti tuloksetta.

Nyt sisilialaisen Ludumin tiedekeskuksen tutkijat ovat viimein onnistuneet mysteerin ratkaisemisessa. Apunaan he käyttivät salaisesta verkosta löytämäänsä algoritmia.Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kuulimme ohjelmasta, jota uskomme tiedustelujärjestöjen käyttävän koodinmurtamiseen, kertoo tiedekeskuksen johtaja Daniele Abete The Timesille.

– Syötimme ohjelmaan tiedot antiikin kreikan kielestä, arabiasta, riimuaakkosista ja latinasta saadaksemme kirjeestä jotain selvää ja näyttääksemme, että se on todella saatanallinen.

Tutkijoiden mukaan tähän päivään asti säilyneestä kirjeenpalasesta saatiin käännettyä 15 riviä tekstiä. Tekstissä pohditaan Jumalan, ihmisen ja paholaisen suhdetta.

Käännetyssä osassa myös kuvaillaan Jumalaa, Jeesusta ja pyhää henkeä ”kuolleiksi painoiksi”. Tekstissä sarkastisesti todetaan, että ”Jumala luulee voivansa vapauttaa kuolevaiset” ja ”Tämä järjestelmä ei toimi kenellekään”. Tekstissä myös julistetaan, että Jumala ja iranilainen profeetta Zarathustra ovat ihmisen keksintöä.

– Itse uskon, että sisar Marialla oli hyvä tuntemus kielistä, mikä auttoi häntä keksimään tämän koodin, ja uskon että hän myös kärsi jonkinlaisesta skitsofrenian kaltaisesta sairaudesta joka sai hänet kuvittelemaan keskusteluja paholaisen kanssa, Abete toteaa.

Abeten mukaan useat saatananpalvontaa harjoittavat lahkot ovat ottaneet häneen yhteyttä tulosten julkistuksen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt