Dennis Rodman raotti ystävyyttään Kim Jong-uniin: ”Laulamme karaokea ja teemme siistejä juttuja”

Julkaistu:

Entinen koripallotähti sanoo, ettei puhu politiikasta Pohjois-Korean johtajan kanssa, mutta ilmaisi silti toivovansa, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välit saataisiin paremmalle tolalle.
Yhdysvaltalainen koripallolegenda Dennis Rodman on kertonut keskiviikkona ystävyyssuhteestaan Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin kanssa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Rodman ilmaisi Good Morning Britain -televisio-ohjelmassa myös tahtovansa ”oikaista asioita” pattitilanteeseen Pohjois-Korean ydinkokeiden takia ajautuneiden maiden välillä.

– Yleisesti ottaen hengaan hänen kanssaan koko ajan. Me nauramme, laulamme karaokea ja teemme monia siistejä juttuja yhdessä, Rodman kuvaili välejään Kimiin.

NBA-eläkeläisen mukaan kaksikko on esimerkiksi käynyt ratsastamassa ja laskettelemassa.

– Politiikasta emme puhu juuri koskaan, ja se on hyvä asia.

56-vuotias Rodman vieraili Reutersin mukaan eristyksissä olevassa Pohjois-Koreassa kesäkuussa. Hän lahjoitti vierailullaan Kimille kopion Trumpin kirjasta Art of Deal.

Koripallotähden aiempien vierailujen yhteydessä on spekuloitu sillä, voisiko hän toimia yllättävänä liennyttäjänä Pjongjangin ja Washingtonin välillä, vaikka hän on antanut myös naljailevia kommentteja Kimistä. Uutistoimiston mukaan hän tosin oli luonnehtinut nyt, että myös hänen ihailemansa presidentti Donald Trump on ”välillä vähän hullu”.

Maiden väliset suhteet ovat kiristyneet entisestään sen jälkeen, kun Pohjois-Korea kertoi sunnuntaina testanneensa onnistuneesti vetypommia. Maan valtiollisen television mukaan vetypommia voisi käyttää ohjuksessa. Rodman korostaa, ettei hän tahdo puolustella Kimin toimia, vaan toimii ensisijaisesti ”urheilun lähettiläänä”.

– En rakasta Kimiä. Tahdon vain selkeyttä asioihin kaikkien kannalta, jotta tulemme toimeen yhdessä, hän muotoili ja viittasi televisio-ohjelmassa ilmeisesti myös Yhdysvaltain ja Venäjän suhteisiin.

Diktaattorin yksityiselämästä tiedetään varsin vähän. Esimerkiksi Kim Jong-unin lapset ovat Pohjois-Korean tarkoin varjeltu salaisuus. Heistä ei ole kuvia ja kaikki tiedot ovat vahvistamattomia. Rodmanin asemasta jotain kertonee se, että ainoa julkisuuteen Kimin lapsista lipsahtanut tieto on tullut hänen kauttaan. Rodman vieraili maassa myös vuonna 2013 ja on kertonut pitäneensä sylissään Kim Jong-unin tytärtä, jonka nimi oli Ju Ae.