Miljardööri Richard Branson uhmaa hurrikaani Irmaa – ei suostu evakuoitumaan paratiisisaareltaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Miljardööri Richard Branson uhmaa hurrikaani Irmaa – ei suostu evakuoitumaan paratiisisaareltaan

Brittimiljardööri otti blogikirjoituksessaan kantaa myös ilmastonmuutokseen ja Pariisin ilmastosopimukseen.

6.9.2017 11:47

Ranskalle kuuluvan Guadeloupen saarella koulut ja virastot on suljettu ja rannikkoalueen asukkaat aiotaan siirtää turvallisemmille alueille hurrikaani Irman tieltä. Myös lomailijoiden suosimat Ranskan Saint Barthelemyn saari ja Ranskan ja Hollannin jakama Saint Martinin saari ovat Irman kulkureitin varrella. Yhteensä evakuoitavaksi on määrätty noin 11 000 saarten asukasta. Yhdysvalloissa Floridan Key Westin suositulla loma-alueella kaikkia turisteja on määrätty evakuoitumaan.

Sen sijaan brittimiljardööri Richard Branson on ilmoittanut, ettei aio poistua Necker-nimiseltä paratiisisaareltaan, joka sijaitsee Karibialla vaarallisimman, eli viidennen kategorian hurrikaaniksi voimistuneen Irman reitillä. Branson kertoi päätöksestään Virgin Groupin sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessaan. Kirjoituksesta uutisoi esimerkiksi Business Insider.

Saarella on lomaillut mittava joukko kuuluisuuksia.­

Bransonin hulppea yksityissaari on yksi Britannian Neitsytsaariin kuuluvista saarista. Hän sanoo kirjoituksessaan kokeneensa saarella jo aiemmin kolme hurrikaania.

– Neckerin saarella olemme rakentaneet todella vahvoja rakennuksia hurrikaanikaihtimilla. Niiden pitäisi kestää äärimmäiset sääolot melko hyvin, vaikka viidennen kategorian hurrikaania on vaikea verrata mihinkään, hän kirjoitti.

Branson kertoo olleensa saarella kolme kertaa hurrikaanin aikana.­

Branson ottaa kirjoituksessaan myös kantaa ihmisten aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, joka hänen mukaansa on avainasemassa hurrikaanien voimistumisessa.

– Harveyn aiheuttamat tuhot Texasissa muistuttavat traagisesti siitä, että ilmastomme on muuttuu ja ettemme tee tarpeeksi taistellaksemme tätä suurta haastetta vastaan, Branson kirjoittaa.

– Paljonko halvempaa ja älykkäämpää olisi sitoutua Pariisin ilmastosopimukseen ja siirtyä puhtaaseen energiaan?

Necker Island kuuluu Brittiläisiin Neitsytsaariin.­

Necker on tunnettu maailman kuuluisuuksien lomaparatiisina. Esimerkiksi presidentti Barack Obama vaimoineen vietti Donald Trumpin virkaanastujaisten kanssa aikaa Bransonin omistamalla saarella. Obama opetteli lomallaan esimerkiksi leijasurffaamaan. Saarella viihtyi aikoinaan myös edesmennyt prinsessa Diana prinssien Williamin ja Harryn kanssa.

Richard Branson kehui blogissaan rakennusten olevan vahvaa tekoa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?