Kim Jong-unin tarkoin varjeltu salaisuus: perillinen, jota ei ole nähty julkisuudessa

Julkaistu:

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin ja tämän puolison Ri Sol-Jun lapsista ei tiedetä paljoakaan.
Etelä-Korean demokraattisen puolueen edustaja Kim Byung-kee kertoi uutiskanava CNN:lle elokuussa, että Pohjois-Korean hallitsijapariskunnalla on kolme lasta. Etelä-Korean tiedustelutietojen mukaan nuorin lapsista syntyi helmikuussa. Lapsen sukupuoli ei ole tiedossa.

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin lapsista ei tiedetä paljoakaan. Etelä-Korean poliitikot ovat usein viitanneet vahvistamattomiin tietoihin, joiden mukaan lapsia olisi kolme. Vanhin lapsista ja Jong-unin perillinen olisi näiden tietojen mukaan syntynyt vuonna 2010 ja olisi poika.

Diktaattorin lapset ovat Pohjois-Korean tarkoin varjeltu salaisuus. Heistä ei ole kuvia ja kaikki tiedot ovat vahvistamattomia. Ainoa julkisuuteen lipsahtanut tieto on tullut koripalloilija Dennis Rodmanin kautta, joka vieraili eristäytyneessä maassa vuonna 2013. Rodman kertoi vuonna pitäneensä sylissään Kim Jong-unin tytärtä, jonka nimi oli Ju Ae.


Pohjois-Korea järkytti sunnuntaina koko maailmaa, kun maa kertoi tehneensä ydinkokeen. Räjähdys havaittiin Suomessa saakka: seismografiasemat mittasivat voimakkuudeksi eli magnitudiksi 6,3. Pohjois-Korea kertoi testanneensa vetypommia.


Etelä-Korea on vaatinut ydinkokeen takia Pohjois-Korean täydellistä eristämistä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kirjoittanut Twitterissä, että Yhdysvallat harkitsee kaupankäynnin lopettamista maiden kanssa, jotka käyvät kauppaa Pohjois-Korean kanssa. Trumpin uhkaus kohdistuu erityisesti Kiinaan, jonne suurin osa Pohjois-Korean viennistä suuntautuu.

Venäjän mediassa Pohjois-Korean ydinkoe nähtiin osaksi Yhdysvaltojen syynä. Duuman puolustusvaliokunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja Aleksandr Sherin sanoi RT-televisiokanavalle, että Pohjois-Korean kokeet johtuvat Yhdysvaltojen provosoinnista.