Trump kerää turvallisuusneuvoston kokoon – ministeri: tavoitteena katkaista kaikki kauppa Pohjois-Korean kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump kerää turvallisuusneuvoston kokoon – ministeri: tavoitteena katkaista kaikki kauppa Pohjois-Korean kanssa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa kansallisen turvallisuuden neuvostonsa sunnuntaina.

3.9.2017 16:38

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa sunnuntaina kansallisen turvallisuuden neuvostonsa. Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders sanoi toimittajille, että Trump keskustelee neuvonantajiensa kanssa Pohjois-Korean sunnuntaisesta ydinkokeesta.

– Kansallisen turvallisuuden tiimi seuraa tilannetta tarkkaan. Presidentti ja hänen kansallisen turvallisuuden tiiminsä tapaavat myöhemmin tänään keskustellakseen lisää. Tiedotamme lisää tarpeen mukaan.

Pohjois-Korea teki sunnuntaina kuudennen ja voimakkaimman ydinkokeensa. Maa ilmoitti testanneensa täydellisesti vetypommia, jonka maa voi väittämänsä mukaan yhdistää mannertenvälisiin ohjuksiin. Asiasta ei ole kuitenkaan vielä selkeitä todisteita.

Trump on ottanut jo Twitter-tilillään kantaa Pohjois-Korean ohjuskokeeseen. Trump muun muassa totesi, että Pohjois-Korea on roistovaltio, josta on tullut suuri uhka ja häpeä Kiinalle, joka on yrittänyt auttaa, mutta huonolla menestyksellä.

  • Videolla Trumpin twiitit koottuna.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin aikoo laatia pian luonnoksia Pohjois-Koreaan kohdistettavista uusista tiukemmista talouspakotteista. Mnuchinin mukaan tavoitteena on katkaista kaikki kauppa Pohjois-Korean kanssa.

– Jos maat haluavat tehdä kauppaa Yhdysvaltain kanssa, heidän on ilman muuta tehtävä yhteistyötä liittolaistemme kanssa ja muiden kanssa Pohjois-Korean taloudelliseksi eristämiseksi, hän sanoi Fox Newsille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?