Pohjois-Korean televisio: ”Vetypommin testaus onnistui täydellisesti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pohjois-Korean televisio: ”Vetypommin testaus onnistui täydellisesti”

Pohjois-Korea teki sunnuntaina kuudennen ydinkokeensa.

3.9.2017 9:41

Pohjois-Korea tiedotti sunnuntaiaamuna, että se on testannut vetypommia. Maan valtiollisen television mukaan ydinpommi on mahdollista kiinnittää pitkänmatkan ohjuksiin.

CNN kertoo, että Pohjois-Korean valtiollisen television mukaan vetypommia testattiin mannertenväliseen ballistiseen ohjukseen. Pohjois-Korean mukaan maan ylimmän johtajan Kim Jong-unin määräämä koe oli ”merkittävä askel maan ydinaseohjelman valmistumisen suhteen”.

Pohjois-Korea teki kokeensa vain hetki sen jälkeen, kun salaperäinen kommunistimaa oli ilmoittanut, että sillä on hallussaan kehittynyt vetypommi, jolla on ”valtava tuhovoima”.

Etelä-Korean ja Japanin mukaan kyseessä oli Pohjois-Korean kaikkien aikojen voimakkain ydinkoe. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan koe aiheuttu 6,3 magnitudin järistyksen. Se on kymmenen kertaa voimakkaampi kuin aiemmat räjähdykset.

Pohjois-Korea on ilmoittanut neljännen ja viidennen ydinkokeensa kohdalla, että kyseessä on ollut onnistunut vetypommitesti. Neljäs testi oli tammikuussa 2016 ja viides syyskuussa 2016. Asiantuntijoiden mukaan testit eivät kuitenkaan olleet riittävän voimakkaita täydelliseen vetypommiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?