Raskaana olleen Savannan, 22, raa’asta murhasta syytetyn pariskunnan tarinat poikkeavat tyystin toisistaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raskaana olleen Savannan, 22, raa’asta murhasta syytetyn pariskunnan tarinat poikkeavat tyystin toisistaan

Vangitun pariskunnan luota löytyneen vauvan uskotaan olevan Savanna Greywindin, mutta dna-testin vahvistusta odotetaan vielä.

Savannah Greywindin murhasta epäiltynä vangittiin Brooke Crews ja William Hoehn.­

1.9.2017 21:28

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina Yhdysvaltain Pohjois-Dakotan Fargossa tapahtuneesta raa’asta murhasta, jonka uhrina oli kahdeksannella kuulla raskaana ollut Savanna Greywind, 22. Teosta epäiltynä on vangittu Greywindin yläkerrassa asunut pariskunta, jonka luota poliisi löysi vastasyntyneen vauvan.

Kajakeilla liikkuneet melojat löysivät Savanna Greywindin, 22, ruumiin joesta viime sunnuntaina.­

Dna-testin tulokset eivät ole vielä varmistaneet asiaa, mutta tyttövauvan uskotaan olevan Greywindin kantama lapsi. Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut tarkempia yksityiskohtia Greywindin kuolinsyystä tai siitä, miten vauva syntyi.

Pohjois-Dakotan alueen tapahtumista uutisoiva Valley News Live -verkkolehti kertoo, että Greywindin vanhemmat pääsivät keskiviikkona tapaamaan vauvaa, jonka kerrotaan olevan voivan hyvin. Äiti Norberta Greywindin mukaan lapsi näyttää Savannalta.

– Hän on kaunis, Norberta Greywind kertoi lehdelle.

Kuva maanantaina Fargossa järjestetystä muistotilaisuudesta.­

Chippewa-kansaan kuuluneen Savanna Greywindin murha on ravisutellut voimakkaasti Pohjois-Dakotan intiaaniyhteisöjä. Maanantaina Fargossa järjestetyssä muistotilaisuudessa osoitettiin myös mieltä.­

Paikallinen Bismarck Tribune -lehti puolestaan kertoo, että myös Greywindin kumppani ja lapsen isä Ashton Matheny tapasi vauvan kahteen otteeseen tiistaina ja keskiviikkona.

– Tunne oli paras, joka minulla on koskaan ollut. Toivon, että Savanna olisi ollut kanssani nauttimassa siitä. Kaikkien näiden pimeiden päivien jälkeen, vauva valaisi päiväni heti, Matheny kertoi lehdelle.

Haisley Jo’ksi jo ennen syntymää nimetyn vauvan oli ollut määrä syntyä syyskuun loppupuolella.

Greywindin ruumiin löytymisen jälkeen sadat ihmiset kerääntyivät hänen muistokseen Fargossa järjestettyyn tilaisuuteen. Tapaus on ravisutellut voimakkaasti alueen intiaaniyhteisöjä, sillä kahdessa eri reservaatissa syntynyt ja kasvanut Greywind kuului Chippewa-intiaanikansaan.

Murhasta epäillyn pariskunnan kertomukset poikkeavat toisistaan

Greywind katosi sen jälkeen, kun hän oli mennyt yläkerrassa asuvien Brooke Crewsin, 38, ja William Hoehnin, 32, asuntoon auttamaan ompeluprojektissa. Hänen ruumiinsa löytyi viikkoa myöhemmin Red River -joesta muoviin ja ilmastointiteippiin käärittynä.

Brooke Crews, 38, väittää neuvoneensa Savanna Greywindiä synnytyksen jouduttamisessa.­

Jo paria päivää ennen ruumiin löytymistä poliisi oli käynyt yläkerran naapurien asunnossa ja löytänyt vauvan sieltä. Pariskunnan versiot asunnon tapahtumista poikkeavat toisistaan.

Washington Postin mukaan Crews on kertonut viranomaisille näyttäneensä Greywindille, kuinka hän voi itse päästää lapsivetensä ulos jouduttaakseen synnytystä. Crewsin mukaan nainen poistui tämän jälkeen asunnosta ja palasi pari päivää myöhemmin tuomaan hänelle vauvansa.

William Hoehn, 32, väittää löytäneensä naisystävänsä siivoamasta veristä kylpyhuonetta.­

Hoehn on puolestaan väittänyt saapuneensa kotiin iltapäivällä ja löytäneensä Crewsin siivoamasta veristä kylpyhuonetta. Tämän jälkeen Crews ojensi Hoehnille hänen mukaansa vauvan.

– Tämä on vauvamme, tämä on perheemme, mies väittää naisen sanoneen.

Hoehn myöntää heittäneensä roskikseen asunnossa olleet veriset pyyheliinat.

Outo kohtaaminen ravintolassa

Bismarck Tribune on haastatellut myös Roxane Cartwrightia, joka uskoo kohdanneensa Crewsin vuosi sitten ravintolassa. Cartwrightilla ja hänen miehellään oli tuolloin mukanaan heidän vastikään adoptoimansa tyttövauva.

Cartwrightin mukaan nainen lähestyi pöytää kiihtymyksestä täristen ja toisteli: ”Hän on juuri sitä, mitä haluan”. Nainen myös osoitti eleillään haluavansa ottaa vauvan syliin.

– Hänen silmänsä olivat valtavina, hän oli fiksoitunut tyttäreeni, sanoi Cartwright, joka kertoi olevansa 100-prosenttisen varma siitä, että kyseessä oli Greywindin murhasta epäilty Crews.

Tilanne muistui naisen mieleen, kun hän näki mediassa Crewsin pidätyskuvan.

– Hiukseni nousivat pystyyn. Tiesin heti, että se oli hän, Cartwright kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?