Putin kommentoi Pohjois-Korean tilannetta: ”Provokaatiot, painostus ja hyökkäävä retoriikka vievät vain umpikujaan”

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Pohjois-Korean tilannetta koskevista näkemyksistään Kiinassa pidettävän BRICS-maiden kokouksen alla.

Vladimir Putin kirjoitti artikkelin, joka julkaistiin Kremlin verkkosivuilla.

1.9.2017 15:14

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti perjantaina, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välinen kireä pattitilanne on lähellä kärjistymistä laajemmaksi konfliktiksi. Putinin mukaan Pjongjangin painostaminen sen ohjusohjelman vuoksi on virhe.

Reutersin mukaan Putin ilmaisi kantansa kirjoittamassaan artikkelissa, joka julkaistiin Kremlin verkkosivuilla. Hänen on määrä osallistua BRICS-maiden kokoukseen Kiinassa ensi viikolla.

– On olennaista ratkaista alueen ongelmia suoralla dialogilla, jossa kaikki osapuolet ovat mukana ilman mitään ennakkoehtoja. Provokaatiot, painostus ja hyökkäävä retoriikka vievät vain umpikujaan, Putin kirjoitti.

Pohjois-Korea on kehitellyt ydinkärkiohjusta, jonka kantomatka ulottuisi Yhdysvaltoihin saakka. Lisäksi se on hiljattain uhkaillut iskevänsä ohjuksilla Yhdysvalloille kuuluvalle, Tyynellämerellä sijaitsevalle Guamin saarelle.

Maanantaina Pohjois-Korea laukaisi keskipitkänmatkan ohjuksen Japanin yli.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kovistellut Pohjois-Koreaa aiemminkin sanallisesti, ja keskiviikkona hän avasi jälleen sanaisen arkkunsa Twitterissä.

– Yhdysvallat on puhunut Pohjois-Korealle ja maksanut sille kiristysrahaa 25 vuoden ajan. Puhuminen ei ole ratkaisu! Trump twiittasi uhmakkaasti.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kommentoi kuitenkin toisin tavattuaan eteläkorealaisen kollegansa Song Young-moon keskiviikkona.

– Meillä on aina diplomaattisia ratkaisuja. Jatkamme yhteistyötä. Minä ja ministeri (Young-moo) jaamme vastuun kansalaistemme ja intressiemme suojelusta, ja näistä asioista me olemme täällä keskustelemassa, Mattis sanoi AFP:n mukaan.

– Emme ole koskaan valmiita, hän jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?