Poliisia puukotettiin niskaan Tukholmassa – yksi otettu kiinni

Yksi henkilö on otettu kiinni. Silminnäkijöiden mukaan puukottaja oli noin 25–30-vuotias mies. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

| Päivitetty

Ruotsalaislehdet kertovat henkilön joutuneen puukotuksen kohteeksi Medborgarplatsenilla Tukholman Södermalmilla. Loukkaantunut henkilö on poliisi ja ensitietojen mukaan puukotus kohdistui niskaan.

– Poliisi on loukkaantunut Medborgarplatsenilla ja yksi henkilö on otettu kiinni, sanoo Anders Bryngelsson Tukholman poliisin tiedotuksesta.

Loukkaantunut poliisi ei ole hengenvaarassa. Hän pysyi tajuissaan ja kykeni istumaan itse, kerrottiin tiedotustilaisuudessa Expressenin mukaan.

Tarkka tapahtumapaikka on Björns trädgår -puisto Götgatanin varrella. Poliisin tiedotteen mukaan paikalla on rauhallista, ja poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja tapahtuneesta. Suuri osa Götgatanista on suljettuna. Metro ei pysähdy tällä hetkellä Medborgarplatsenin kohdalla ja tien halki kulkeva vähäinen linja-autoliikenne on ohjattu kulkemaan vaihtoehtoista reittiä.

Hälytys tehtiin kello 10.30 paikallista aikaa.

2017-08-31 10:42, Polisinsats/kommendering, Stockholm En polis har skadats på Medborgarplatsen. En person är ock... https://t.co/1i3iTyINHg— Polisen Stockholm (@polisen_sthlm) 31. elokuuta 2017

Jos et näe twiittiä, katso se täältä.

Tapahtumien etenemisestä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Expressenin haastatteleman silminnäkijän mukaan kiinni otettu mies teki vastarintaa ja oli arviolta 20–30-vuotias.

Aftonbladetin haastattelema silminnäkijä Elin saapui paikalle metrolta heti tapahtumien jälkeen.

– Poliisi on sulkenut koko alueen. Haavoittunut poliisi istui paikoillaan saamassa ensiapua, hän kertoo lehdelle. Hän arvioi epäillyn näyttäneen noin 30-vuotiaalta mieheltä.

Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi oli vartioimassa Medborgarplatsenilla, kun epäilty tuli takaa päin ja puukotti tätä niskaan. Tämän jälkeen poliisin kollega juoksi epäillyn perään ja otti tämän kiinni.

Tapausta aletaan tutkita murhan yrityksenä. Motiivia ei vielä tiedetä.

– Emme tiedä vielä mitään motiivista. Emme myöskään tarkemmin tiedä, miten kollegamme voi. Pyydämme lopettamaan spekuloinnin alkuperästä, mielenosoituksesta ja muusta. Kiitos! kirjoittavat Södermalmin hätäoperaatioiden johtajat Viktor Adolphson ja Johan Säfström Twitterissä.

Vet ännu inget om motiv. Vi vet framför allt inte hur kollegan mår. Vi ber er sluta spekulera om ursprung, demonstrationen och annat. Tack!— YB Södermalm (@YB_Sodermalm) 31. elokuuta 2017

Jos et näe twiittiä, katso se täältä.

Poliisit viittaavat samanaikaisesti lähistöllä käynnissä olleeseen nuorten mielenosoitukseen. Aftonbladetin saamien tietojen mukaan haavoittunut poliisi oli valvomassa mielenosoitusta, jota Ung i Sverige -ryhmän jäsenet pitivät Medborgarplatsenilla. Ryhmä kertoo verkkosivuillaan olevansa joukko nuoria, jotka ovat tulleen Ruotsiin väkivallan keskeltä, monet heistä vuonna 2015. He järjestävät mielenosoituksia Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

– Haluamme tiedottaa kaikille huolestuneille, että olemme kunnossa. Emme tiedä, mitä tapahtui. Se ei tapahtunut niin lähellä meitä. Ihmettelemme myös, mitä tapahtui, mutta antaa poliisin tehdä työnsä. Olemme pahoillamme haavoittuneen poliisin puolesta, toivomme että hän toipuu, järjestö kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Juttua on korjattu klo 13:14. Poliisia puukotettiin niskaan eikä kaulaan, niin kuin jutussa ensin kirjoitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?