Sali repesi nauruun – Trump luuli näitä suomalaistoimittajia samaksi ihmiseksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sali repesi nauruun – Trump luuli näitä suomalaistoimittajia samaksi ihmiseksi

Julkaistu: 29.8.2017 0:56

Donald Trump ihmetteli lehdistötilaisuudessa, miksi Sauli Niinistö antaa samalle toimittajalle puheenvuoron. Trumpille kuitattiin nopeasti takaisin, että kyseessä ovat vierekkäin istuvat toimittajat.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitivät lehdistötilaisuuden myöhään maanantai-iltana. Tilaisuudessa nähtiin varsin hämmentävä ja huvittava hetki, kun Trump sekoitti suomalaiset toimittajat yhdeksi henkilöksi Niinistön jakaessa puheenvuoroja lehdistölle.

Voit lukea Ilta-Sanomien koko koonnin tilaisuudesta täältä.

Lehdistötilaisuuden loppupuolella Trump totesi Niinistölle, että toimittajilla on vielä muutamia kysymyksiä.

.@POTUS: "Again? You're going to give her…the same one?"@niinisto: "No. She's not the same lady…They are sitting side-by-side." pic.twitter.com/loe7JI5DSS— CSPAN (@cspan) 28. elokuuta 2017

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tahdotko ottaa vielä yhden? Ole hyvä, valitse, Trump totesi Niinistölle ja viittoi toimittajia päin.

Hieman hämillään ollut Niinistö osoitti suomalaistoimittajaa antaakseen tälle puheenvuoron. Yllättynyt Trump alkoi ihmetellä Niinistön valintaa ja puhui Niinistön päälle ennen kuin toimittaja oli ehtinyt saada puheenvuoroa.

– Taas? Aiotko antaa hänelle taas vuoron? Trump alkoi ihmetellä kovaan ääneen.

– Ei, hän ei ole sama nainen, Niinistö totesi heti perään Trumpille.

– Olkaa hyvä, Trump totesi oitis leveä hymy naamallaan.

Tapaus herätti pientä naurunremakkaa läsnäolijoissa.

– He istuvat vierekkäin, Niinistö vielä osoitti Trumpille.

Niinistö oli antanut aiemmin kysymyksen Yleisradion kirjeenvaihtajalle Paula Vilénille. Nyt vuoro oli annettu Vilénin vieressä istuvalle, STT:lle ja Lännen Mediaan kirjoittavalle Maria Annalalle.

– Suomessa on paljon vaaleita naisia, Annala vastasi terävästi ja jatkoi tilaisuutta kysymyksellään Suomen tarjoamasta avusta Yhdysvalloille Venäjä-suhteiden parantamiseksi.

Tapaus huvitti Twitterissä ja muun muassa uutiskanavat NBC Nightly News ja CSPAN jakoivat tileillään videoklippiä tilanteesta.

News Hourin toimittaja Lisa Desjardins halusi toimittajat yhteiskuvaan heti tilaisuuden jälkeen

THIS. The Finnish journalists @potus had trouble telling apart. They are def. 2 diff. people. So glad I met @maria_annala + @vilenpaula. pic.twitter.com/gthZWwiiJa— Lisa Desjardins (@LisaDNews) 28. elokuuta 2017

– TÄMÄ. Suomalaiset toimittajat, joita presidentti (Trump) ei erottanut toisistaan. He ovat selvästi kaksi eri ihmistä. Olen iloinen saadessani tavata heidät, Desjardins twiittasi.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?