Tulviva Houston on lohduton näky – ”Tapahtuma on ennennäkemätön ja kaikki sen vaikutukset ovat tuntemattomia”

Lisää rankkasateita on luvassa lähipäivinä.


28.8.2017 1:40

Trooppinen myrsky Harvey on aiheuttanut laajoja tulvia Texasin miljoonakaupungissa Houstonissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

– Näemme tuhoisimman tulvatapahtuman Houstonin tallennetussa historiassa. Näemme ennennäkemättömiä sademääriä, meteorologi Steve Bowen kommentoi.

Kansallisen sääpalvelun mukaan kaupungin joihinkin osiin satoi yli 76 senttiä vettä 48 tunnin aikana ja lisää sateita on luvassa lähipäivinä. Pahimmillaan vesi yltää kaduilla jo rintaan asti.

Jotkut asukkaat pakenivat tulvavettä talojen katoille, toiset puolestaan hakeutuivat hätämajoitustiloihin. Texasin joillakin rannikkoalueilla kokonaissademäärä voi nousta 127 senttiin viikon loppuun mennessä.

– Tämä tapahtuma on ennennäkemätön, ja kaikki sen vaikutukset ovat tuntemattomia ja menevät yli kaiken koetun, sääpalvelu kertoi Twitterissä.

Updating to include rainfall today, some areas NE of Houston have received 30+ inches of rain in 48 hours. More is on the way! #txflood pic.twitter.com/6deoSQqjnj— NWSWGRFC (@NWSWGRFC) August 27, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

– Vesi nousi aivan ovellemme asti. Olimme myös huolissamme lapsista, etenkin vauvasta, 23-vuotias kolmen lapsen äiti Jasmine Melendez totesi.

Myöhään perjantaina paikallista aikaa mantereelle iskenyt Harvey oli voimakkain hurrikaani Texasissa yli 50 vuoteen. Ainakin kahden ihmisen kerrotaan kuolleen, ja uhrien määrän odotetaan vielä nousevan.

Heikentynyt Harvey luokitellaan nyt trooppiseksi myrskyksi, koska tuulen nopeus on laskenut. Presidentti Donald Trump aikoo vierailla tuhoalueilla Texasissa tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?