Expressen: Markus Pöngän naapurit törmäsivät paloittelumurhaajaan useasti – ”Ajattelin, että hän on nörtti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Expressen: Markus Pöngän naapurit törmäsivät paloittelumurhaajaan useasti – ”Ajattelin, että hän on nörtti”

Samassa rakennuksessa Pöngän kanssa asuneet naiset kertovat Expressenille, että Pönkä oli hiljainen ja liikkui yksin.

Markus Pönkä pakoili oikeutta Ruotsissa. Hänet otettiin kiinni lauantaina.

27.8.2017 15:02

Keskusrikospoliisi tiedotti lauantai-iltana, että kansainvälisesti etsintäkuulutettuna ollut Markus Pönkä otettiin lauantaina kiinni Tukholmassa.

Krp:n mukaan kiinnioton tekivät Ruotsin keskusrikospoliisin NOA:n FAST-ryhmä ja Tukholman poliisin erityisyksikkö.

Pönkä tavoitettiin suur-Tukholman alueella sijaitsevasta yksityisasunnosta, ja kiinniottoa edelsi noin kolme tuntia kestänyt piiritystilanne.

Samassa kerrostalossa Pöngän naapureina asuneet naiset kertovat ruotsalaislehti Expressenille yllättyneensä siitä, että heidän kotitalossaan asui kansainvälisesti etsintäkuulutettu rikollinen.

– Ajattelin, että hän on varmaankin tietokonenörtti tai vastaavaa, ei murhaaja. Hän ei näytä luonnossa yhtä epämiellyttävältä kuin kuvissa. Hän vaikutti oudolta, mutta se johtui siitä, ettei hän puhunut. Jos sinä otit hissin, niin hän valitsi portaat, toinen naisista kertoo.

Expressenin haastattelemien naapurien mukaan Pönkä olisi asunut kyseisessä, Gustavsbergissä sijaitsevassa asunnossa helmikuusta saakka.

Naiset kertovat lehdelle asuvansa kerrosta alempana Pöngän asunnosta. Naisten mukaan miehen oven postiluukussa ei lukenut hänen oikea nimensä.

– En koskaan nähnyt häntä kenenkään kanssa. Hän oli aina yksinään, toinen naisista kuvailee.

Naiset kertovat kohdanneensa Pöngän useaan otteeseen rappukäytävässä. He sanovat tunnistaneensa Pöngän välittömästi kuvista, joista miehestä julkaistiin ruotsalaismedioissa.

Poliisi alkoi saada Pöngästä runsaasti yleisövihjeitä, kun ruotsalaisissa tiedotusvälineissä perjantaina julkaistiin tietoja ja kuvia Pöngästä. Ruotsin poliisi tiedotti tuolloin, että Pöngän uskotaan olevan Ruotsissa.

Aftonbladetin mukaan Pönkä oli kiinniottotilanteessa linnoittautunut asuntoon.

– Hän ei halunnut tulla ulos vapaaehtoisesti, joten Tukholman poliisin neuvottelija otettiin mukaan ratkaisemaan tilannetta, paikallisen poliisin edustaja kommentoi Aftonbladetille.

Aftonbladetin mukaan neuvottelija oli Pönkään tuloksetta yhteydessä tuntien ajan, jonka jälkeen erikoisryhmä päätti lopulta mennä sisään asuntoon. Lehti kirjoittaa, että Pönkä otettiin kiinni kello 19.26 paikallista aikaa.

Pönkä tunnetaan Tallinnassa 2005 tehdystä liikekumppaninsa paloittelumurhasta, josta hän sai 12 vuoden tuomion.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?