WP: Trump tiedusteli oikeusministeriltä arizonalaisseriffin rikosjutusta luopumisesta – armahti myöhemmin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

WP: Trump tiedusteli oikeusministeriltä arizonalaisseriffin rikosjutusta luopumisesta – armahti myöhemmin

Tiedottajan mukaan on vain luonnollista, että presidentti keskustelee lakiasioista hallinnon lakimiesten kanssa.

Donald Trump kuunteli, kun Joe Arpaio puhui toimittajille Marshalltownissa 26. tammikuuta 2016.­

27.8.2017 4:38

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tiedusteli The Washington Postin mukaan oikeusministeri Jeff Sessionsilta, olisiko hallituksen mahdollista luopua rikosjutusta entistä arizonalaisseriffiä Joe Arpaiota vastaan.

Kolmen lähteen mukaan Trumpille kerrottiin, että toimi olisi epäsopiva. Puhuttuaan Sessionsin kanssa Trump antoi jutun päätyä oikeuteen.

Trump armahti 85-vuotiaan Arpaion perjantaina, kun tämä odotti rangaistuksen määrittämistä. Mies tuomittiin kesällä syylliseksi tapauksessa, jossa hän oli vastustanut oikeuden määräystä rotuprofilointitapauksessa.

– Tiesimme, että presidentti on halunnut tehdä tämän jo jonkin aikaa ja tehnyt töitä valmistautuakseen hetkeen, nimetön Valkoisen talon lähde sanoo armahduksesta.

Pahamaineinen Arpaio on tullut Yhdysvalloissa tunnetuksi kovista otteistaan laittomia maahanmuuttajia kohtaan, ja häntä on syytetty lukuisista muistakin väärinkäytöksistä.

Valkoisen talon tiedottajalta Sarah Huckabee Sandersilta kysyttiin Trumpin ja Sessionsin välisestä keskustelusta.

– On vain luonnollista, että presidentti keskustelee hallinnon lakimiesten kanssa lakiasioista. Tämä tapaus ei ole siinä suhteessa yhtään erilainen, kuului vastaus.

Oikeusministeriö ei halunnut kommentoida asiaa lehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?