Pohjois-Korea laukaisi aamulla useita ohjuksia

Yhdysvallat kertoo havainneensa kolme lyhyen kantaman ballistista ohjusta.

Pohjois-Korean tällä viikolla julkaisema kuva johtaja Kim Jong-unista.

Pohjois-Korea laukaisi lauantaiaamuna useita lyhyen kantaman ohjuksia Japaninmereen, kertovat Etelä-Korean ja Yhdysvaltain armeijat.

Yhdysvaltain armeija ilmoittaa havainneensa kolme lyhyen kantaman ballistista ohjusta, jotka eivät uhanneet Guamia tai Pohjois-Amerikkaa. Sen mukaan laukaisut epäonnistuivat ja yksi ohjuksista räjähti lähes välittömästi.

Etelä-Korean armeija sanoo, että laukaisu tapahtui itäisestä Gangwonin maakunnasta noin kello 6.49 paikallista aikaa. Ammukset lensivät noin 250 kilometrin matkan kohti koillista.

Jännitteet Korean niemimaalla olivat helpottaneet sen jälkeen, kun Pjongjang ja Washington lähettivät toisilleen uhkauksia aiemmin tänä kesänä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoitti Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia siitä, että tämä kohtaisi ”tulta ja raivoa”, jos uhkaisi Yhdysvaltoja.

Koelaukaisu oli ensimmäinen Pohjois-Koreassa sitten heinäkuun 28. päivän. Tuorein laukaisu tapahtui kesken Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen jokavuotisen puolustusharjoituksen, jota Pohjois-Korea kuvailee hyökkäykseen valmistautumiseksi.

Yhdysvaltain ulkoministeriö ei tuoreeltaan kommentoinut lauantain ohjuslaukaisua. Ministeri Rex Tillerson noteerasi aiemmin tällä viikolla sen, ettei Pohjois-Korea ollut laukaissut ohjuksia heinäkuun jälkeen.

Tillerson toivoi, että laukaisujen ja muiden ”provokatiivisten toimien” puuttuminen voisi tarkoittaa dialogin avaamiseen jossakin vaiheessa lähitulevaisuudessa. Myös Trump ilmaisi optimismia tällä viikolla.

– Kunnioitan sitä faktaa, että hän on alkamassa kunnioittamaan meitä, Trump totesi Kimistä.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?